0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

blog

Digitalisering.header-(1)_(1)_.png

3 uitdagingen voor de bouw & de rol van digitalisering

Een enorm woningtekort , duurzaamheid en te weinig personeel: de komende jaren staat de bouw een enorme opgave te wachten. Hoe ga je om met deze uitdagingen? In deze blog zoomen we verder in op deze drie grote uitdagingen en ontdek je welke rol digitalisering hierbij speelt.

Lees verder

Projectbeheersing.header_Tekengebied-1_(1)_.png

De voordelen van webbased projectbewaking

Veel bedrijven in de bouw en infra hebben te maken met verschillende soorten projecten. Deze projecten worden ook steeds complexer, hoe houd je dit allemaal handig bij? Daar hebben wij binnen Metacom een oplossing voor: de module Projecten. Hiermee kunnen bouwbedrijven hun projecten goed bewaken. Dit is heel belangrijk, want projectbewaking maakt of kraakt een project.

Lees verder

Materieelbeheer.header_.png

Het belang van goede materieelbeheer software | 4 redenen

Materieel is één van de meest kostbare activa binnen jouw organisatie. Om mens en materieel optimaal in te zetten is een goede planning belangrijk. Maar, daarvoor heb je wel controle en zichtbaarheid over het beschikbare materieel nodig. In deze blog lees je waarom goede materieelbeheer software hierbij onmisbaar is.

Lees verder

Softwarekoppeling.header_(1)_.png

Waarom software koppelingen je bedrijf toekomstbestendig maken

Tegenwoordig maakt ieder bedrijf, in meer of mindere mate, gebruik van software. Van Office producten zoals Word en Excel, tot uitgebreide ERP-systemen waarin alle bedrijfsprocessen samenkomen. Het IT-landschap wordt hierdoor dan ook steeds groter en uitgebreider. Hoe zorg je ervoor dat jouw belangrijke bedrijfsapplicaties toekomstbestendig worden én blijven?

Lees verder

Kostenbewaking_blog

Waarom zou ik werk maken van kostenbewaking?

Waarschijnlijk bestaat het bedrijf waar je werkt al jaren en lopen projecten bij jullie over het algemeen best goed. Soms zit er wel een project tussen waar blijkt dat de calculatie toch iéts te positief was. Maar, daartegenover staan dan weer andere projecten waarbij er door meerwerk juist een mooi onverwacht resultaat is behaald. Jij en je collega’s weten over het algemeen wel hoe het project loopt en waar bijgestuurd moet worden.

Lees verder

Header_rabobank_blog

Waarom digitalisering geen luxe maar noodzaak is | Rabobank Economisch Onderzoek

‘’Bedrijven die (zwaar) inzetten op digitalisering maken een grotere kans op omzetgroei.’’ Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch en Sectormanagement op basis van een enquête onder meer dan 1500 bedrijven in Nederland. Vooral in de informatie- en communicatiesector en de zakelijke dienstverlening staat digitalisering hoog op de agenda. De bouw loopt wat dit betreft wat achter. Waarom is digitalisering ook juist in deze branche belangrijk?

Lees verder

1 -  2 -  3 -  volgende

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder