Elke organisatie heeft het wel eens meegemaakt, dat gevoel na een project van; wat hadden we moeten doen om eerder in beeld te krijgen dat het niet goed ging met het project? Omdat de uitkomst van een project niet was zoals gehoopt, of financieel zelfs behoorlijk mis is gelopen.

Nadelen van werken met spreadsheets

Je kunt ervoor kiezen om de voortgang van een project bij te houden in een spreadsheet zoals Excel. Dit presenteert veel gegevens op een overzichtelijke wijze en biedt een grote mate van flexibiliteit. Getallen aanpassen, extra regels, kolommen of macro’s toevoegen om veelvoorkomende handelingen te automatiseren, het is allemaal mogelijk. Maar, hier zijn ook nadelen aan verbonden. Al deze gegevens kunnen bijvoorbeeld niet automatisch gebruikt worden verder in het proces, zoals bij de financiële afhandeling. Daarnaast heeft niet iedereen toegang tot dezelfde spreadsheet. Wie kijkt dan naar de waarheid?

Waarom projectbewaking?

Projectbewaking software biedt je de mogelijkheid om actief te sturen op de prognoses. Zo kun je het verwachte eindresultaat van een werk continu monitoren en bijsturen waar nodig. Daarnaast is het net zo flexibel als spreadsheets, waardoor je altijd een passende bewaking kunt maken die past bij het type projecten en de werkzaamheden. Als het project is afgerond, heb je snel inzicht in het resultaat. Dat zorgt ervoor dat je leert van elk project.

Plan een afspraak

Misschien heb je vragen over onze software oplossingen? Of ben je benieuwd of dit bij jouw organisatie past? We gaan graag met je in gesprek om te horen wat jouw uitdagingen zijn.

Alle oplossingen rond projectbewaking

Meest recente artikelen

Alle artikelen