Duurzaamheid, het is een begrip dat je vaak hoort in deze tijd. Het is ook een heel breed begrip, je kunt je hier als bedrijf in de bouw of infra namelijk op allerlei manieren mee bezig houden. Het uitgangspunt is vooral om het milieu niet of minder te belasten. Daarbij wordt al snel gedacht aan elektrisch materieel, maar er zijn daarnaast natuurlijk nog veel meer mogelijkheden zoals circulair materiaalgebruik of de inzet van mens en materieel optimaal benutten. Voor dat laatste is goede software onmisbaar. De juiste software helpt je efficiënt te plannen, gegevens vast te leggen en daarmee zaken aan te tonen. Dat is niet alleen goed voor de wereld maar het geeft je ook een voorsprong op de concurrentie.

Meten is weten

Hoeveel CO2 of NOx uitstoot geeft een bepaald project eigenlijk? Door dit in je calculatie mee te nemen, creëer je inzicht in de impact die een project heeft op het milieu. Daarmee kun je voldoen aan eisen die steeds vaker worden gesteld door opdrachtgevers. Met duurzaamheid calculatie leg je eerst een bibliotheek aan van al het materieel en de uitstootgegevens, of je legt deze gegevens vast in de standaarden in Metacom. Vervolgens worden deze gegevens meegenomen in de calculatie om de uitstoot van het project te berekenen. Zo kan op eenvoudige wijze de hoeveelheid uitstoot van het project inzichtelijk worden gemaakt middels verschillende rapportages. Voor interne of externe communicatie maar ook met benodigde gegevens voor het maken van een AERIUS calculatie.

Optimale inzet

Door zowel mens als materieel optimaal in te zetten, zorg je ervoor dat er bijvoorbeeld geen onnodige kilometers worden gereden, geen materiaal wordt verspild en materieel op tijd onderhoud krijgt. Dat bereik je met het goed inplannen van personeel, ze met de juiste werkopdracht op pad te sturen en software die een seintje geeft zodra materieel een keuring of onderhoud nodig heeft. Ook al lijken het misschien kleine dingen, als dit consequent gebeurt, dragen alle kleine beetjes bij aan een groter geheel.

Papierloos werken

Geen papier meer gebruiken is natuurlijk ook heel duurzaam. Denk aan al die facturen en werkbonnen die niet meer geprint hoeven te worden. Een boom is goed voor ongeveer 60.000 A4’tjes, dus reken maar uit hoeveel bomen er niet gekapt hoeven worden wanneer je als organisatie geen papier meer gebruikt. Dat kan na een aantal jaren oplopen tot een klein bos!

Bedrijven die al met onze software werken

Plan een afspraak

Misschien heb je vragen over onze software oplossingen? Of ben je benieuwd of dit bij jouw organisatie past? We gaan graag met je in gesprek om te horen wat jouw uitdagingen zijn.

Meest recente artikelen

Alle artikelen