NTP maakt kennis met Sharepoint van GMI en VanMeijel

Aannemer NTP gaat binnenkort gebruik maken van een sharepoint oplossing in Metacom. Om dit te realiseren heeft VanMeijel GMI als partner aangesloten. GMI kan alle Microsoft toepassingen integreren, waardoor je als bedrijf in de sharepoint omgeving ook kunt samenwerken met Metacom. NTP Systeem-beheerder Camille Kuijpers deelt zijn ervaring tot nu toe.

NTP is een aannemer die actief is op het gebied van wegen, bodem, water, energie en advies. NTP richt de leefomgeving en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Duurzaam innoveren gaat hand in hand met digitaliseren, iets waar Metacom NTP in ondersteunt. Om NTP nog beter te ondersteunen in hun digitale processen heeft VanMeijel GMI als partner aangehaakt om een sharepoint oplossing te koppelen met Metacom.

De keuze voor Sharepoint in Metacom

“Bij NTP werken we intern met een soort intranet, via sharepoint. Dit faciliteert de algemene communicatie tussen medewerkers waar data en documenten worden gedeeld en opgeslagen. Met GMI zijn we al bezig om het management in te richten in sharepoint, zodat

de data die gedeeld wordt ook betrekking heeft op de afdeling waar het terecht komt. We werken bij NTP veel in Metacom waarbij we de data zo efficiënt mogelijk met collega’s willen delen. Hierdoor was de keuze om sharepoint te integreren met Metacom geen moeilijke voor ons.”

Hoe verliep de samenwerking?

“De samenwerking met VanMeijel bestaat al heel lang. In het begin zijn we begonnen met alleen het calculatiepakket. In kleine stapjes breidden we telkens meer uit qua digitalisering. Na het calculatiepakket kwam het ERP-systeem, toen zijn we onze facturen en inkoopfacturen gaan digitaliseren en momenteel zijn we op het punt om het digitaal invoeren van bonnen te gebruiken.”

“Voor de integratie wat betreft Sharepoint hadden we eerst zelf contact met GMI opgenomen. We wilden graag onze documenten intern en extern aanbieden vanuit één centraal vertrekpunt. Zo heeft elke partij toegang tot een actueel document, waardoor er geen verwarring ontstaat met meerdere aangepaste versies bijvoorbeeld. De documenten worden gekoppeld aan tags, zodat deze makkelijk terug te vinden zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan een tag zoals relatie of beheer. De connectie met Metacom bestaat er uitdat de documenten vanuit Metacom met een desbetreffende tag gedeeld kunnen worden in Sharepoint en onze interne en externe partijen snel de correcte data kunnen vinden.”


Benieuwd hoe je Sharepoint kunt integreren in Metacom? Plan een afspraak in!

Meest recente artikelen

Alle artikelen