5 redenen om voor e-facturatie te kiezen

Hoewel digitalisering bijna in elk aspect van het bedrijfsleven voorkomt, zeker in de sector infra, zijn hier ook zeker nog genoeg stappen in te zetten. Zo ook op het gebied van facturatie. VanMeijel is een samenwerking aangegaan met eConnect om zo een toekomstbestendige oplossing te bieden voor facturatie. In deze blog geven we 5 redenen om voor e-facturatie te kiezen.

Wat houdt e-facturatie in
Maar eerst, wat is e-facturatie nou eigenlijk? Hieronder verstaan we dat wanneer jij aangeeft dat een factuur definitief is, deze zonder verder handelen van jou of een collega automatisch wordt afgeleverd in het systeem van de ontvanger. Bij e-facturatie is het enige wat je hoeft te doen de gegevens invoeren in het hiervoor bedoelde systeem en deze definitief maken. Daarna zijn er geen acties meer vanaf jouw kant nodig, het systeem zorgt ervoor dat de factuur bij de ontvanger terechtkomt. Je hoeft de factuur als het ware alleen maar te boeken, en het systeem regelt de rest.

1. Volledig overzicht
E-facturatie zorgt voor overzichtelijkheid. Facturen zijn makkelijk op te vragen en in te kijken. Je hoeft niet langer het archief in te duiken om daar het papieren exemplaar op te duikelen, je ziet hem in plaats daarvan eenvoudig op je scherm na een paar klikken in het systeem. Ook als je werkt vanaf verschillende locaties, je maakt de factuur eenvoudig zichtbaar voor alle personen die daar toegang toe nodig hebben.

2. Duurzaam
Het inzetten van e-facturatie leidt ook tot een toename in de duurzaamheid van jouw onderneming. Het digitaliseren van facturatie zorgt voor een sterke daling in het gebruik van papier. Denk er alleen maar aan dat je bij papieren facturatie je van één factuur er een exemplaar nodig is voor jouw organisatie, eventueel nog een kopie voor de administratie en daarnaast ook nog een factuur voor de klant. Dat scheelt per factuur dus al drie papieren!

3. Laagdrempelig
Nog een groot voordeel van e-facturatie is de laagdrempeligheid. Zaken zijn makkelijk realtime in te voeren en te bekijken. Factuurgegevens worden efficiënt digitaal uitgewisseld tussen bedrijven. Daarnaast worden veel e-facturatie standaarden wereldwijd erkend, waardoor bedrijven met verschillende systemen naadloos met elkaar kunnen communiceren.

4. Foutreductie

Door het automatiseren van de facturatie verminder je de handmatige handelingen. Dit zorgt ervoor dat het aantal fouten wordt geminimaliseerd. Je hebt zo minder snel typefouten en eventuele gemaakte fouten zijn snel aangepast. Ook minimaliseer je de kans dat facturen kwijtraken. En een pluspunt voor de klant, e-facturatie vermindert kans op fraude.

5. E-facturen worden sneller verwerkt
Het inzetten van e-facturatie scheelt veel tijd. Ingevoerde zaken worden gelijk verwerkt en facturen zijn makkelijk te verwerken. Niet langer hoeven papieren naar de juiste locatie gebracht te worden om het verzamelwerk vervolgens te verwerken. Dit is allemaal geautomatiseerd. En er zijn minder werkuren nodig voor het verwerken van facturatie. E-facturatie bespaart dus niet alleen tijd maar ook kosten.

Conclusie
E-facturatie heeft dus vele voordelen. Door de samenwerking tussen VanMeijel en eConnect kun je nu ook bij ons gemakkelijk gebruik maken van e-facturatie. Meer weten over eConnect? We gaven hier ook een webinar over. Deze kijk je nu hier terug.


Meest recente artikelen

Alle artikelen