De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

In control met Metacom+ Projecten

Met de divisies De Klerk Waterbouw, De Klerk Staalconstructie, Labujere Staalbouw en Labrujere Services kenmerkt het bedrijf zich als vooruitstrevend en innovatief met een grote diversiteit aan activiteiten, die veelal met eigen materieel en mensen worden uitgevoerd. Met de verschillende disciplines (Waterbouw, Staalbouw en Werktuigbouw) in huis, kan de Klerk haar opdrachtgevers de volledige controle over hun project bieden. Maar hoe houd je zelf de controle over de verschillende projecten heen?

De Klerk werkte tot kort geleden nog veelal op papier of in verschillende systemen. Het resultaat? Een proces met een lange doorlooptijd en een vergrote kans op fouten. De betrouwbaarheid van de projectbewaking was hierdoor laag en de cijfers niet actueel waardoor sturing van de projecten beperkt mogelijk was. Daar moest verandering in komen.

Nu is het proces van A-Z gedigitaliseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitale verwerking van de in- en verkoopfacturen, een digitale registratie van inkoopcontracten, digitale ontvangstbonnen en digitale verwerking van uren van personeel en materieel. De komst van Metacom+ Projecten brengt vele voordelen met zich mee. Projectrapportages zijn bijvoorbeeld flexibel. Maandelijks worden de resultaten besproken aan de hand van relevante KPI’s. Niels: ‘’De projecten zijn nu financieel onder controle.’’

In onderstaande video vertellen Henry Schaap (directeur Waterbouw), Niels Korevaar (financieel manager) en Koen Cornelissen (business controller) hoe de komst van Metacom+ Projecten zorgde voor rust en overzicht op het gebied van projectbewaking.

Niels.Korevaar.de.klerk
“Een groot voordeel is de flexibiliteit in het rapportageformat. Met Metacom+ Projecten kunnen we voor de verschillende business units van de Klerk een op maat gemaakte rapportage maken. Zo hebben we inzicht in de relevante zaken bij een project in een bepaalde tak van sport.” - Niels Korevaar - Finance Manager

Ook rust ervaren op financieel gebied?

Neem contact op