0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

3 uitdagingen voor de bouw & de rol van digitalisering

Digitalisering.header-(1)_(1)_.png

Een enorm woningtekort , duurzaamheid en te weinig personeel: de komende jaren staat de bouw een enorme opgave te wachten. Hoe ga je om met deze uitdagingen? In deze blog zoomen we verder in op deze drie grote uitdagingen en ontdek je welke rol digitalisering hierbij speelt.

Het gigantische tekort van betaalbare woningen
Oké, software gaat het woningtekort natuurlijk niet 1, 2, 3 oplossen. Was het maar zo simpel. Maar, door je projecten beter te bewaken, kun je ze ook beter uitvoeren. Projecten worden complexer en zijn steeds meer multidisciplinair van aard. De eisen van opdrachtgevers nemen toe, de informatiestromen worden omvangrijker, en dan hebben we het nog niet eens over de toenemende materiaalkosten. Goede projectmanagement software helpt je om dit allemaal te beheersen. Van idee, ontwerp tot uitvoering en sloop. Van nieuwe contractvormen tot het gebruik van 3D-CAD modellen en het maken van een geavanceerde kostenbewaking. Een goede voorbereiding is het halve werk. De juiste software helpt je om faalkosten achteraf te voorkomen, zo kun je projecten in één keer goed opleveren.  

Duurzaamheid: circulair bouwen én werken
De energietransitie naar een duurzame samenleving vraagt om een enorme inzet waarin digitalisering een grote rol speelt. Duurzaamheid gaat namelijk niet alleen over circulair bouwen. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan papierloos werken. Door een app (zoals Bizzstream/Metacom Online) te koppelen aan je ERP systeem (zoals Metacom) verbind je de binnen- en buitendienst met elkaar. Registraties worden digitaal ingevoerd en komen geautomatiseerd binnen op kantoor. Dit is goed voor het milieu, je houdt overzicht, voorkomt dubbel werk en raakt geen belangrijke documenten meer kwijt. 

Personeelstekort
Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. Daar wordt niemand vrolijk van. En personeel behouden is juist zo belangrijk, vooral in deze tijd. Geef je werknemers daarom een reden om bij jou te blijven. Zorg dat je medewerkers een fijn systeem hebben waar ze efficiënt mee kunnen werken, en wat hun werk makkelijker maakt. In deze blog vertelde projectcoördinator Marloes hier onlangs al meer over.  

Dus, ben jij al overtuigd om aan de slag te gaan met digitalisering? Zo houd jij tijd over voor het échte werk, en sta je sterk tegenover de uitdagingen waar de bouw mee te maken heeft.

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder