VanMeijel verwelkomt Grondverzet Vilsteren B.V

In 1981 is Grondverzet Vilsteren B.V. opgericht door Jan en Joop Veltmaat. Het bedrijf is voornamelijk begonnen in het grondverzet voor de leidingbouw en machineverhuur. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in werkzaamheden voor de weg- en waterbouw, natuurbouw en het bouwrijp maken van industriegrond of grond voor de woningbouw. Sinds 2007 vormen de huidige directeuren Tom en Roy Veltmaat de directie. Roy Veltmaat vertelt waarom ze voor Metacom hebben gekozen en hoe de samenwerking met VanMeijel is bevallen.

Waarom heeft Vilsteren B.V. voor Metacom gekozen?

“We zijn de afgelopen jaren bezig geweest met het moderniseren van Grondverzet Vilsteren B.V. Het kantoor hadden we al opgeknapt zodat het klaar is voor de toekomst, maar intern konden we ook wat modernisering gebruiken. Vooral via onze klanten hebben we over Metacom gehoord en na diverse informerende gesprekken en demo’s leek het ons ook het beste ERP-systeem om zelf te gebruiken. Door de positieve berichten van onze klanten over Metacom en VanMeijel hebben we eigenlijk niet eens gezocht naar een andere partij, en door dezelfde software als onze klanten te gebruiken kunnen we naadloos op hen aansluiten.”

Hoe verliep de samenwerking?

“De samenwerking loopt goed! We hebben vaak gesprekken gevoerd met de consultants van VanMeijel en hierdoor zijn we gezamenlijk tot een oplossing gekomen die het beste bij ons bedrijf past. Het pakket waar we gebruik van maken is het Metacom Essentials, de tweede variant. Op dit moment wordt het e.e.a. op onze server geïmplementeerd zodat alles straks op rolletjes zal lopen.”

Metacom Essentials is de oplossing voor project gedreven bedrijven in de infra.Je kunt hier al je belangrijke bedrijfsprocessen in kwijt. Denk hierbij aan calculatie, werkvoorbereiding, kostenbewaking, besteksadministratie en de financiën. Metacom Essentials stelt je in staat om een project efficiënt aan te pakken en altijd inzicht te hebben in de voortgang. Grondverzet Vilsteren B.V. had de wens om alle processen allemaal vanuit één plek aan te sturen en hier heeft VanMeijel de oplossing voor aangeboden.

Welke uitdagingen hopen jullie op te lossen met Metacom?

“ Voornamelijk is ons doel om met Metacom, naast voorgaande redenen, zoveel mogelijk van onze projectadministratie te automatiseren. Nu werken we nog regelmatig met geschreven notitie’s die we moeten verwerken in diverse bestanden t.b.v. de administratie en/of het salaris-syteem, waardoor we best wat tijd kwijt zijn en het voor kan komen dat er fouten in kunnen zitten. Daarnaast bespaart het administratieve uren, omdat we vanaf de projecten eenmalig onze uren invoeren en vervolgens t.b.v. de salarisadministratie en urenregistratie alles overzichtelijk op één plek hebben.”


Ook projecten efficiënt aanpakken? Maak een afspraak en we gaan samen kijken hoe dit ook voor jouw organisatie kan werken.

Meest recente artikelen

Alle artikelen