Van Dalen Sloop & Asbest B.V. eerste klant met Metacom Webbased

Al een paar jaar is VanMeijel bezig met een grote ontwikkeling: Metacom verplaatsen naar het web. Eindelijk is de eerste klant live gegaan met Metacom Webbased, namelijk van Dalen Sloop & Asbest B.V. We spreken met Marchella van Dalen, financieel medewerker bij Van Dalen. Waarom hebben ze gekozen voor webbased en hoe bevalt het tot nu toe? Je leest het in dit artikel!

Waarom heeft Van Dalen gekozen voor Metacom webbased?

Wij zijn binnen van Dalen al vele jaren werkzaam met Metacom. Na een splitsing 3 jaar geleden hebben wij de werkzaamheden voortgezet in het huidige systeem. Gaande weg liepen we tegen dingen aan en heeft Metacom daar aanpassingen voor ons in aangebracht. Toch paste het niet goed bij onze huidige situatie. Door de goede gesprekken die wij hebben gehad met de medewerkers van Metacom waarin we onze wensen kenbaar maakten gaven zij aan met een nieuw concept bezig te zijn. Om enkele van onze pijnpunten eenvoudiger weg te kunnen nemen was de overgang naar Metacom Webbased voor ons een goede oplossing en het juiste tijdstip. We moeten toch een keer mee in de ontwikkeling van de automatisering dus waarom dan niet nu!

Hoe bevalt het tot nu toe?

Het bevalt tot op heden prima. Er is niet echt iets wat niet werkt, natuurlijk nog niet vlekkeloos maar dit is ook niet gek met een nieuw systeem. We moeten onze weg in het systeem weer even vinden. De rapportage module is bijvoorbeeld een work in progress, niet alles uit het oude systeem werkt bijvoorbeeld ook in het nieuwe systeem. Daartegenover is er ook vooruitgang geboekt t.o.v. het oude. Zo gaat de calculatie eenvoudiger en is de urenregistratie veel sneller te verwerken. Je hoeft minder stappen te doorlopen om een proces te verwerken. Kleine dingetjes die beter kunnen zijn er altijd, maar dat is met elk softwareprogramma zo. Automatisering blijft altijd in ontwikkeling.

Hoe verliep de samenwerking?

De samenwerking ging goed, we hebben samen met VanMeijel de afweging gemaakt wat we het beste konden doen. Oude systeem updaten of een compleet nieuw systeem implementeren. Tijdens het proces hebben we goed contact en mooie sessies gehad waarin we goed werden geadviseerd. Er werd echt met ons meegedacht. Waar nodig staan ze klaar voor ondersteuning.

Hoe ging het implementeren?

De implementatie ging beter dan verwacht! Natuurlijk loop je altijd tegen wat dingen aan, maar dit werd vrijwel meteen opgepakt door VanMeijel. We hebben bij VanMeijel op locatie een testcase uitgevoerd en projectleider Erik van Bruchem is een paar keer bij ons langs geweest samen met zijn collega’s om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat zou je andere geïnteresseerden graag willen meegeven?

Een compleet nieuw systeem integreren gebeurt niet in een dag, dat is een proces. Je kunt niet verwachten dat na livegang alles precies zo werkt als dat je zou willen en het geheel vlekkeloos verloopt. Maar dit betekent niet dat het niet functioneert of werkbaar is. Zoals alles wat nieuw is kun je tegen de zogeheten kinderziektes aanlopen. Dit ontdek je vaak pas echt wanneer je in het dagelijks werkproces zit. Het kan zijn dat je iets ondervindt dat niet helemaal verloopt zoals je zou willen of zoals het moet werken. Het team van Metacom is heel bereidwillig en werkt hard aan het vinden voor een snelle en passende oplossing. Mijn advies: Heb geduld, neem de tijd, geef inzet en maak je mening kenbaar, zodat Metacom webbased optimaal voor jouw bedrijf kan werken.


Benieuwd of Metacom Webbased bij jouw organisatie past? Neem contact op!

Meest recente artikelen

Alle artikelen