Toenemende brandstofprijzen en het belang van slimme software

Door de gestegen olieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne wordt tanken van brandstof met de dag duurder. Het einde van de stijging lijkt nog niet in zicht, daarom belasten veel bedrijven deze hogere kosten door.

Ook de bouwsector wordt geraakt door de hogere brandstofprijzen; transport en de inhuur van materieel wordt duurder. Dit heeft impact op jouw marge en de tarieven die je met je opdrachtgever wilt verrekenen. Veel van onze klanten zien zich dan ook genoodzaakt om de tarieven per direct te voorzien van een brandstoftoeslag.

Het is mogelijk om in Metacom eenvoudig een toeslag, zoals brandstoftoeslag, in te voeren op kosten. Zo kun je jouw tarieven specifiek aanpassen en de gestegen kosten in je tarief verrekenen.

Wanneer je als bedrijf veelal te maken hebt met kortdurende opdrachten, dus niet op basis van aangenomen werk, kan deze oplossing een uitkomst bieden. We kennen hiervoor twee opties:

  • Opslagmethode in prijsbeheer: Het materieel, personeel en materiaal wordt gepland vanuit de Middelenplanning in Metacom, vervolgens koppel je een prijstabel aan een relatie waarin de brandstoftoeslag is opgenomen. Hierdoor verschijnt er automatisch een extra regel (met bijvoorbeeld de brandstoftoeslag) op de factuur.
  • Percentages vastleggen in rubrieken: Metacom Middelenplanning is sinds kort voorzien van een nieuwe mogelijkheid om brandstof toeslagen in te regelen.Je kunt in een rubriek op bedrijfsniveau, en daarop afwijkend per relatie, een percentage brandstoftoeslag vastleggen.

Ben je benieuwd of deze oplossing ook voordelen biedt voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, onze consultants helpen je hier graag bij.

Meest recente artikelen

Alle artikelen