Start 10 Young Professionals bij VanMeijel Automatisering

Zoals bij veel bedrijven is ook bij VanMeijel een van de grootste uitdagingen in de bedrijfsvoering: het binden, boeien en behouden van personeel. Daarom blijft VanMeijel investeren in jong talent.

Jelle Boomsma, Manager Consultancy: “Een half jaar geleden hebben wij ons tot doel gesteld om 10 goede Young Professionals aan ons te binden. Hiervoor hebben wij ons werving & selectieproces aangepakt en ook ons Young Professional Programma is nog mooier geworden. Ik ben dan ook blij dat de eerste mijlpaal gehaald is; afgelopen vrijdag zijn de 10 Young Professionals gestart!”

Deze 10 nieuwe collega’s hebben uiteenlopende achtergronden qua studie en ervaring, maar allemaal hebben ze de passie om zicht te ontwikkelen en door te groeien tot consultant.

Natuurlijk gaan we ze van alles leren over onze software oplossingen en klanten. Maar ons Young Professional Programma is juist ook gericht op persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben alle Young Professionals een coach en krijgen ze trainingen in bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit.

“We hebben een mooi programma opgesteld waarbij we een balans hebben gevonden tussen de theorie en de praktijk. Daarmee worden de Young Professionals geënthousiasmeerd en klaargestoomd voor het vak van Consultancy", aldus Erik van Bruchem, teamleider Metacom Consultancy.

Het vernieuwde programma duurt 10 maanden. Nieuw in het programma is dat we sneller en meer aansluiting zullen vinden met de praktijk, één van de aspecten hierin is dat we al vroeg in het programma bij klanten op bezoek gaan. Onder andere M. Verschoor, De Klerk Werkendam, Reym, BAM, en De Romein Group geven een kijkje in hun keuken.

Na de Introductiefase gaan de Young Professionals meedraaien in zowel de Consulting teams als in het Customer Care team. In de laatste fase van het programma wordt er een team gekozen waar ze zich verder gaan specialiseren.

Michael Reijers, teamleider Consultancy:”We hebben een mooie groep met enthousiaste, slimme en leergierige Young Professionals. "Ik kijk uit naar mijn rol als coach om ze verder te helpen om zichzelf te ontwikkelen tot consultants.”

Meest recente artikelen

Alle artikelen