Schagen kiest voor webcalculatie met Metacom

Deze maand is er weer een nieuwe klant bij gekomen! We heten Schagen Infra van harte welkom.

Schagen Infra calculeert infrastructurele werken en zag dat de complexiteit hiervan toeneemt. Opdrachtgevers stellen meer eisen, en ook het kunnen rekenen met asfaltmengels werd complexer. Om die reden zocht de organisatie een oplossing die beter aansloot bij de wensen en werkwijze van het bedrijfsbureau. Tom Siccama, Hoofd Calculatie bij Schagen Infra, zegt hierover “Bij onze bestaande calculatieoplossing liepen we aan tegen de grenzen van wat wij nodig hebben als afdeling die dagelijks calculeert en inschrijvingen verzorgt. Ik had al eerder met Metacom gewerkt en wist dat de calculatiemodule de standaard in de markt is voor infrastructurele werken. Om die reden zijn we al snel in contact gekomen met VanMeijel. Ik ben blij dat ik weer met Metacom kan gaan calculeren”.

Metacom wordt bij Schagen beschikbaar gemaakt als volledige Software as a Service oplossing, zodat gebruikers volledig webbased gaan werken. Hierdoor zijn investeringen in hardware niet langer nodig en ligt het beheer van de omgeving volledig bij VanMeijel. Het project is gestart en op dit moment begeleiden consultants van VanMeijel de medewerkers om op korte termijn live te kunnen met de software.

Schagen Infra, onderdeel van de Schagen Groep waar ook Salverda Bouw onder valt, is een middelgroot infrabedrijf dat zich al ruim zeventig jaar bezig houdt met het ontwerp, aanleg en het onderhoud van infrastructurele projecten. Schagen Infra beschikt over eigen asfalt- en betoncentrales en eigen materieel. De vakmensen van Schagen Infra zorgen van het begin tot het einde van het proces voor een goed verloop. Dit begint met de productie en eindigt met de verwerking van asfalt en beton. Als professioneel adviseur en bouwer op het gebied van infra voert Schagen Infra middelgrote projecten uit als hoofdaannemer. Daarnaast is het bedrijf regelmatig te vinden als onderaannemer bij het aanbrengen van betonverhardingen en andere speciale producten van Schagen Infra.

Meest recente artikelen

Alle artikelen