0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Productnieuws_metacombasis

Rapportages met Microsoft Office macro’s in Metacom Basis | Productnieuws

Een flexibel rapport op basis een excel template kan gebruik maken van een embedded macro's. Microsoft gaat ten behoeve van de veiligheid het gebruik van VBA macro's (Visual Basic for Applications macro’s) standaard uitschakelen. 

Microsoft applicaties bij gebruik van flexibele rapportages op basis van excel
Per april 2022 zal Microsoft het gebruik van VBA macro’s (Visual Basic for Applications macro’s) voor de veiligheid uitschakelen en de melding “SECURITY RISK Microsoft has blocked macros from running because the source of this file is untrusted” geven. 

En nu? 
Om dat op te lossen moet de directory (map), waarin het macro staat, worden aangemerkt als veilig, met de procedure die door Microsoft wordt beschreven op hun website. Om te bepalen voor welke rapportages in Metacom Basis dit nodig is, kan deze link geraadpleegd worden. Deze info wordt ook later in de release help opgenomen.

blog

Materieelbeheer.header_.png

Het belang van goede materieelbeheer software | 4 redenen

Materieel is één van de meest kostbare activa binnen jouw organisatie. Om mens en materieel optimaal in te zetten is een goede planning belangrijk. Maar, daarvoor heb je wel controle en zichtbaarheid over het beschikbare materieel nodig. In deze blog lees je waarom goede materieelbeheer software hierbij onmisbaar is.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

Evenementen

Materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder