Op zoek naar verbinding tussen mensen, processen en techniek | VanMeijel Connect

Samen met VanMeijel als een raket van start met verdere digitalisering? Bezoek dan eerst VanMeijel Connect: the lift off. Dit digitale evenement voor relaties vindt plaats op dinsdag 9 november van 13:00-15:30 uur. Je leert er alles over digitalisering in de bouw. Wat zijn de trends en hoe kan VanMeijel jou daarbij helpen?

3, 2, 1, lift-off. Of het nu een raket van NASA of van Elon Musk betreft, beelden van een raketlancering zijn altijd spectaculair. De lift-off is de eerste – spannende – fase van de reis die een raket onderneemt richting ruimte. Het is ook niet voor niets dat het jaarlijkse evenement van VanMeijel dit jaar ‘the lift-off’ als thema heeft meegekregen, vertelt directeur Theo van Meijel. “Mijn broer Peter en ik hebben in 2019 het bedrijf overgenomen. We zijn sindsdien druk bezig geweest om een nieuwe stip aan de horizon te formuleren. Duidelijke langetermijndoelen zijn nu vastgesteld. Heel bewust hebben we onze nieuwe strategie opgeknipt in fases, want je einddoel behaal je niet vandaag of morgen. Met die eerste fase van voorbereiden en inrichten zijn we nu bezig. Die vertoont gelijkenissen met de lancering van een raket. Vandaar ‘the lift-off’.”

Digitaal evenement

Op dinsdagmiddag 9 november, om precies te zijn van 13:00 – 15:30 uur, vertellen Theo en Peter van Meijel veel meer over de nieuwe strategie van VanMeijel tijdens de eerste editie van VanMeijel Connect, een digitaal klantevent. Een klein tipje van de sluier? “Integraal werken en samenwerken blijven centraal staan in onze bedrijfsvoering. Alleen is de manier waarop we dat precies doen veranderd. Onze visie heeft zich op dat punt verder ontwikkeld. Wie daarover meer wil horen, nodig ik van harte uit voor VanMeijel Connect,” aldus Theo.

VanMeijel Connect is de natuurlijke opvolger van VanMeijel Next. “Zo heette ons jaarlijkse event, waarin we onze klanten altijd meenamen in de mogelijkheden om te digitaliseren in de bouw. En ze op de hoogte brachten van de ontwikkelingen bij VanMeijel. Het was altijd een fysiek evenement, maar vorig jaar door corona waren we gedwongen het digitaal te houden. Dat beviel eigenlijk prima, het bood geïnteresseerden een laagdrempelige mogelijkheid om het evenement vanaf een andere plaats bij te wonen. Vandaar dat we het evenement ook nu digitaal verzorgen, alleen met een andere naam.

‘Connect’ past beter bij wat we doen: verbinding zoeken in de bouwketen, tussen mensen, processen en techniek,”

Trends over digitalisering in de bouw

Bedrijven die actief zijn in de bouw en een stap willen zetten in hun digitaliseringsproces – want voor hen is VanMeijel Connect bedoeld – kunnen op 9 november van alles verwachten. Zoals meer informatie over die verbinding tussen mensen, processen en techniek. “Het zijn alle drie belangrijke succesfactoren bij digitalisering in de bouw. Ze krijgen dan ook een belangrijke plek op het evenement. Zeker ook de mens als succesfactor, want die is misschien nog wat onderbelicht”, zegt Theo. VanMeijel is meer dan een softwareleverancier, steeds nadrukkelijker bewijst het bedrijf zich als partner van haar klanten. Natuurlijk gaat het over de software en welke toegevoegde waarde die kan bieden. “We leggen uit hoe we klanten kunnen ontzorgen in het beheer en gebruik van de applicatie. Ook vertellen we over nieuwe functionaliteiten, zoals nieuwe koppelingen en webinterfaces.” Maar daarnaast krijgen deelnemers informatie over digitaliseringstrends in de bouw. Van Meijel: “Daarover komt Jan van der Doelen van ING spreken. ING heeft recent een rapport uitgebracht over dat onderwerp. En enkele klanten van ons, zoals De Klerk en Van Lenthe Dalfsen, komen hun ervaringen met digitaliseren delen. Wat werkt? Wat werkt juist absoluut niet? Hoe hebben zij de samenwerking met VanMeijel ervaren?”

Sessies, workshops en digitaal beursplein

Elke deelnemer aan VanMeijel heeft een keuze: rustig twee uurtjes luisteren naar alle interessante sprekers, of juist (inter)actief meedoen. “Er zijn meer dan voldoende interactieve mogelijkheden tijdens de sessies. Naast de plenaire digitale bijeenkomsten zijn er workshops, die deelnemers kunnen bezoeken om specifieke kennis op te doen. Last but not least hebben we een digitaal beursplein ingericht. Onder meer hebben we daar allerlei processen uitgesplitst, waar deelnemers meer over te weten kunnen komen. Er wordt dan eerst een korte pitch gehouden, waarna deelnemers verdiepende vragen kunnen stellen. Zo heeft bijvoorbeeld het proces rond afvalcontainertransport een aparte plek op de beurs gekregen. Maar ook vertellen we graag meer over hoe je inzicht krijgt in je eigen bedrijfsprocessen via een dashboard. Daarnaast tonen we welke preferred partners tegenwoordig gemakkelijk aan Metacom kunnen worden gekoppeld,’’ aldus Van Meijel.

Iemand die op 9 november VanMeijel Connect via zijn desktop, laptop, tablet of smartphone heeft bijgewoond, wat is hij of zij dan rijker? Theo van Meijel besluit: “Diegene weet precies wat de laatste trends zijn op het gebied van digitalisering in de bouw. Maar ook wat de strategie van VanMeijel is die daarbij past. En vooral hoe wij hem of haar concreet kunnen helpen bij het zetten van noodzakelijke verdere digitaliseringsstappen.”

Meest recente artikelen

Alle artikelen