Nieuwe user interface Metacom = in de maak

UI/UX-designers: overal ter wereld houden zij zich bezig met het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van producten. Want ja, dat de techniek van een systeem moet werken is één, maar dat medewerkers er eenvoudig mee uit de voeten kunnen is essentieel. Want (processen + techniek) x mensen = succes!

Aanpak

Op dit moment wordt er dus hard gesleuteld aan de interface van onze producten. Dit vraagt om een gegronde aanpak, want IT oplossingen met 35 jaar expertise steek je niet zomaar in een nieuw jasje. We hebben daarom een ‘UX werkgroep’ binnen VanMeijel in het leven geroepen. Zij hebben onderzocht waar de verbeterpunten liggen door middel van gesprekken met klanten. Vervolgens is dit tijdens een brainstorm verder uitgewerkt. En nu… ligt de focus op het concreet uitleveren van de eerste oplossingen!

What’s in it for me?

Oké, leuk dat er iets nieuws aankomt. Maar wat heb je hier als gebruiker dan aan? Dat zetten we graag even voor je op een rijtje:

 • Het aantal klikken reduceren
  Op sommige plekken binnen Metacom moet je nu best vaak klikken om bij de informatie te komen die je zoekt. Dat kan eenvoudiger. Daarom willen we het aantal klikken reduceren.
 • Vindbaarheid van menu items
  Menu items moeten de bezoeker door een systeem navigeren. Dan moet je uiteraard wel weten waar die menu items zijn. Daarom willen we de vindbaarheid hiervan verbeteren.
 • Ondersteunen van snellere invoer van gegevens
  Efficiënt kunnen werken, daar houden we van. Daarom willen we dat gebruikers sneller gegevens in kunnen voeren.
 • Look & feel
  Misschien wel het leukste onderdeel, hoe komt dat er dan uit te zien? Daarover later meer….

Dit wil ik!

Nu horen we je denken: ‘’Dit wil ik! Wanneer komt het beschikbaar?’’. De eerste verbeteringen zullen in de groei release van Metacom 2022 zichtbaar zijn. Dus, nog éventjes geduld, maar we houden je op de hoogte. De komende tijd zullen we meer updates geven over de voortgang.

Benieuwd wat onze software jouw bedrijf kan bieden?

Neem contact op

Meest recente artikelen

Alle artikelen