Nieuwe mogelijkheden met Dashboards vanaf Metacom 2021

Metacom 2021 is sinds april vorig jaar beschikbaar. In de webinar ‘Metacom 2021: wat is er nieuw?’ heeft productowner Kees Boot je meegenomen in de ins en outs van deze versie. Maar wat betekent deze versie voor Dashboards? In dit artikel zoomen we graag even in op deze module en de nieuwe mogelijkheden die versie 2021 hiervoor biedt.

Business Intelligence tools

Om data te visualiseren kun je gebruikmaken van diverse Business Intelligence (BI) tools. Bekende namen hierbij zijn: Microsoft Power BI of Qlik. Tot kort geleden was het alleen mogelijk om de data uit Metacom weer te geven in de eigen Dashboards van VanMeijel. Vanaf versie 2021 kun je ook externe BI tooling (zoals hierboven genoemd) koppelen aan het datawarehouse van Metacom. Dus stel: je wilt gebruikmaken van Metacom, maar je eigen BI tooling behouden? Dan kan dat vanaf nu.

Rapporten opbouwen

Voor de Dashboards in Metacom wordt gebruik gemaakt van Exago. De ExpressView in versie 2021 is volledig vernieuwd. Er zijn standaard links gelegd tussen de gerelateerde data. Hierdoor is het makkelijker om zelf een rapport op te bouwen, bijvoorbeeld in een draaitabel. Je kunt namelijk velden slepen, zodat je alleen de data ziet die voor jou relevant is.

De voordelen op een rijtje

  • Wanneer je al over een BI omgeving beschikt, kun je het datawarehouse van VanMeijel gebruiken zonder over te hoeven te stappen op de Dashboards van VanMeijel, direct zelf rapporten bouwen in je eigen omgeving;
  • Je ziet geen technische tabel en veldnamen meer, maar genormaliseerde ‘platgeslagen’ data in de nieuwe viewer;
  • Data uit Metacom die met elkaar te maken heeft, wordt samengevoegd in één tabel bijv. bedrijfs,- of projectgegevens, waardoor het veel makkelijker wordt zelf rapporten te bouwen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of bekijk de informatie op deze pagina.

Bekijk de webinar 'Metacom 2021: wat is er nieuw?' hier terug.

Meest recente artikelen

Alle artikelen