Nieuw! Duurzaamheidscalculaties in Metacom

Moeite met het berekenen van de duurzaamheidsgegevens in de calculatiefase of ben je hier veel tijd aan kwijt? In de nieuwe release van Metacom lossen wij dit voor jou op!

In de nieuwe release van Metacom van afgelopen week is de mogelijkheid tot duurzaamheidscalculaties toegevoegd. Dit betekent dat wanneer je de kostprijs en verkoopprijs berekent ook gelijk kan berekenen wat de werkzaamheden betekenen voor de CO2- en stikstofuitstoot. Zo krijg je een helder beeld van wat dit betekent voor de duurzaamheid en kan je een goede afweging maken met welk prijskaartje jij je wil inschrijven op het project.

Hoe dit werkt? In de calculatiebibliotheek voer je eenmalig de duurzaamheidsgegevens in. Deze gegevens staan nu in onze software en worden automatisch toegepast bij het calculeren, hier hoef jij dus niks meer voor te doen. Je kan zelfs verschillende versies aanmaken waardoor je ook kan zien welke optie zorgt voor de minste uitstoot. Niet alleen kan je straks de duurzaamheid- en uitstootgegevens makkelijk delen met bijvoorbeeld opdrachtgevers, dit zorgt ook voor voordelen wat betreft de AERIUS calculatie. De gegevens die je nodig hebt voor de calculator kan je met de nieuwe functie makkelijk printen en delen met de duurzaamheidscöordinator.

Ook gebruik maken van de nieuwe optie tot duurzaamheidscalculatie? Deze feature zit inbegrepen in de nieuwe release van Metacom. Eens praten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ook gebruik maken van de nieuwe optie duurzaamheidscalculatie? Via de button Help in Metacom kan je een beschrijving vinden hoe je de duurzaamheidscalculatie kan inrichten. We adviseren hierbij om een halve dag tot een dag begeleiding bij VanMeijel af te nemen zodat wij je hier goed mee kunnen helpen. Ook organiseren wij een webinar waar we je alles uitleggen!

Meest recente artikelen

Alle artikelen