Nieuw in Metacom voor verticaal transportbedrijven

Metacom beschikt standaard over een Document Management Systeem (DMS). In de nieuwe release van ons programma wordt het ook mogelijk documenten mee te sturen met de werkopdracht voor de machinist. Dit is een zeer krachtige functionaliteit en een groot voordeel voor de machinist.

Papieren hijsplannen, werkopnamen, vergunningen etc.

Metacom Online is de schil rond het Metacom platform, waarmee de buitendienst wordt aangesloten op de binnendienst. In de app ontvangt een machinist zijn digitale werkopdracht nadat de planner de status van de opdracht op definitief heeft gezet. Maar vaak werkt de machinist niet alleen met de werkopdracht; hijsplannen, werkopnamen, vergunningen en ontheffingen worden vaak nog op papier meegegeven. Zo werkt de machinist niet volledig digitaal en kunnen documenten en gegevens zoekraken.

Wat is er nieuw?

In de nieuwste versie van Metacom voor Verticaal Transport, is het DMS volledig gekoppeld aan de werkopdracht. Dat geldt voor het eigen Metacom DMS systeem, maar inmiddels ook voor SharePoint waarmee een volledige integratie is gerealiseerd. Documenten die relevant zijn voor het uitvoeren van een opdracht, zoals een werkopname die is geaccordeerd door een opdrachtgever, worden opgeslagen bij de verhuurinzet in het planbord. Zodra een inzet definitief wordt, kan de machinist al deze documenten inzien via de app op zijn mobiele apparaat. Zo heeft hij een plaats waar hij daadwerkelijk alle gegevens terugvindt die relevant zijn voor zijn werkzaamheden. Documenten hoeven niet meer geprint te worden en zijn altijd bij de hand. Fouten en discussies met uitvoerders worden hiermee voorkomen.

Wat kan ik ermee?

Andersom kan de machinist documenten (bijvoorbeeld foto’s) toevoegen aan de werkopdracht. Deze documenten zijn direct beschikbaar in het DMS, zo kan een andere afdeling er direct mee aan de slag. Met de integratie tussen het DMS en de werkopdracht, is het nu veel eenvoudiger volledig digitaal te werken en informatie te delen tussen planning en uitvoering.

Even sparren over welke uitdagingen je tegenkomt als bedrijf in de verticaal transport branche en welke rol digitalisering hierin kan spelen? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meest recente artikelen

Alle artikelen