Metacom ook voor middelgrote en kleinere kraanbedrijven

Veel kraanbedrijven gebruiken software om hun planningsproces te digitaliseren. Maar welke software sluit optimaal aan als je een middelgroot of kleiner kraanbedrijf bent? Hoe zorg je ervoor dat jouw planningsproces optimaal loopt? En hoe zorg je ervoor dat jouw software je ook blijft ondersteunen als jouw bedrijf groeit, of de verwachtingen ten aanzien van software veranderen? Metacom voor Verticaal Transport is het antwoord.

Een optimaal planproces

Cruciaal in het primaire proces van ieder kraanbedrijf, is de planning. Een planner wil op ieder moment kunnen zien welk materieel beschikbaar is. En als de klant aan de lijn hangt, wil hij de opdracht snel en efficiënt in het planbord zetten. Het planbord in Metacom Essentials maakt dit mogelijk. Schermen kunnen aangepast worden naar de voorkeuren van de gebruiker. Onder-, maar natuurlijk ook overcapaciteit wordt direct inzichtelijk. Een verhuuropdracht wordt gekoppeld gepland; het apart plannen van een kraan, machinist, hulpstukken en transport is daarom niet meer nodig. Dit zorgt ervoor dat een volledige opdracht in 30 seconden klaar is. Tarieven, toeslagen, aanrijtijden etc. zijn gekoppeld aan de inzet en natuurlijk ontvangt de opdrachtgever automatisch een bevestiging per mail. Achter het planbord is veel logica gebouwd, die het werk van de planner aanzienlijk vereenvoudigt. Het planbord in Metacom is hiermee het meest geavanceerde in de markt. En met Metacom Essentials voor Verticaal Transport is deze functionaliteit beschikbaar voor ieder kraanbedrijf. Het maakt hierbij niet uit of jouw bedrijf 10, of 100 kranen heeft.

Metacom Essentials groeit mee

De kracht van Metacom Essentials is de schaalbaarheid van de oplossing. Metacom Essentials kan op maat worden ingericht, maar door met een standaard proces voor kraanbedrijven te werken is het mogelijk om het pakket in een kort tijdsbestek uit te rollen. Dit scheelt tijd en geld. Het standaard proces is afgeleid en gebaseerd op de ervaringen die wij hebben met het bouwen van software voor grote kraanbedrijven. Die ervaring nemen wij mee, daarom hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Bij Metacom Essentials ben je niet beperkt tot de standaard inrichting; dit is de kracht van het pakket. Als op de standaard een specifieke toevoeging nodig is, dan maakt Metacom dit mogelijk. Het pakket past zich zo aan aan jouw bedrijf, ook als je in de toekomst groeit en meer wilt doen met software.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van digitalisering voor jouw verticaal transport bedrijf? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Meest recente artikelen

Alle artikelen