Meeuwisse live met totaaloplossing Metacom

Het in Den Haag gevestigde GWW-bedrijf Meeuwisse, is sinds afgelopen week live met Metacom! In 2021 kwam Meeuwisse met VanMeijel in contact. De afgelopen periode stond in het teken van de gebruikers te leren werken met de software. Op maandag 4 juli werd er stilgestaan bij dit feestelijke moment.

Over Meeuwisse

Het familiebedrijf ontstond in de jaren veertig, vlak na de oorlog. In de afgelopen jaren zijn de werkzaamheden behoorlijk uitgebreid. Van riolering tot sanering en van installatietechniek tot onderhoudsklussen. Hiermee is de organisatie een all-round infra bedrijf geworden, dat in Den Haag en de ruime omgeving hieromheen een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd. De Haagse specialist in grond-, weg-, en waterbouw voert het werk met passie uit. En hoewel de organisatie groter is geworden en er meer soorten werk verzet worden, leeft binnen het bedrijf nog steeds het familiegevoel van vroeger en de passie voor het vak.

Behoefte aan alles-in-één

Omdat Meeuwisse de ambitie heeft om door te groeien, de bedrijfsprocessen te vergemakkelijken en integraal te werken, ging men op zoek naar een nieuw softwarepakket. In de oude situatie maakte Meeuwisse gebruik van een lappendeken van IT-applicaties en handmatige processen. Dat is nu verleden tijd; calculaties worden nu digitaal gemaakt en vormen de basis voor de projectbewaking. Via de bouwplaats module in Metacom Online worden alle registraties van een project door de uitvoerder digitaal via een app vastgelegd. Deze gegevens zijn vervolgens ook meteen zichtbaar op het project. Ook voor onderhoudsklussen die veelal in het Westland worden uitgevoerd, werd een registratiemodule ontwikkeld. Verlies van gegevens, of een onjuiste interpretatie hiervan, zijn nu voorkomen. Meeuwisse verwacht dat de faalkosten hiermee aanzienlijk gaan verminderen, wat de investeringen in een nieuwe werkwijze ruim terugverdient.

Met hosting geen omkijken naar beheer

Voorheen werd de software die Meeuwisse gebruikte gehost bij een externe partij. Bij VanMeijel is het mogelijk om alles onder één dak te brengen, ook de hosting. Dat is wel zo makkelijk. Daarom koos Meeuwisse ervoor om ook van deze dienst gebruik te maken.

Verder optimaliseren

De komende weken wordt het systeem en interne proces verder geoptimaliseerd. Zo kan Meeuwisse voortaan efficiënt werken met behulp het nieuwe ERP systeem én app.

Net zoals Meeuwisse alles onder één dak hebben met de software van VanMeijel?

Plan een afspraak

Meest recente artikelen

Alle artikelen