Koninklijke Oosterhof Holman maakt kennis met nieuwe Dashboarding tool

Onze partner Peacock is gespecialiseerd in het ontwikkelen van persoonlijke dashboards én deze goed te integreren samen met Metacom. Koninklijke Oosterhof Holman is het eerste bedrijf dat deze samenwerking gaat benutten en daar zijn we als VanMeijel en Peacock trots op.

“Het hoofddoel is dat onze Business Unit managers grip krijgen én houden op lopende projecten en daarmee ook de totale business. Dashboards maken relevante informatie eenvoudig inzichtelijk, zodat het voor iedereen die toegang heeft gemakkelijker te begrijpen is.” - Willem Hofman, Manager Finance

Waarom hebben jullie gekozen voor de koppeling met Peacock?

“Het begon met een wens vanuit onze Business Unit managers. Onder hen zijn twee nieuwe leergierige en ambitieuze dames, die eenvoudig en snel hun projecten willen in zien, zonder dat ze diep de materie in hoeven te duiken in Metacom of moeten wachten op aanlevering door Finance. Het hoofddoel is dat onze Business Unit managers grip krijgen én houden op lopende projecten en daarmee ook de totale business. Dashboards maken relevante informatie eenvoudig inzichtelijk, zodat het voor iedereen die toegang heeft gemakkelijker te begrijpen is. Waarom we de samenwerking met Peacock fijn vinden, is omdat Peacock zelf erg goed en praktisch met je meedenkt. Dit past erg goed bij onze eigen werkwijze bij Koninklijke Oosterhof Holman.”

"Verder", zo geeft Willem aan, "is het zo dat we het liefst niet onze werkwijze aanpassen aan een standaard dashboard, maar dat het dashboard aansluit bij onze wensen. Met VanMeijel en Peacock wordt dit gerealiseerd. Daardoor kunnen we ons meteen richten op de inhoud van de dashboards.

Wat vinden jullie ervan dat Van Meijel externe partners steeds meer betrekt bij extra opties voor Metacom?

“In de ideale wereld zie je natuurlijk het liefst dat je aan één loket geholpen wordt en dus al je zaken kunt regelen met één systeem. We zijn zelf echter realistisch en weten ook dat een schaap geen vijf poten kan hebben. De keuze om externe partners aan te laten sluiten, snappen we bij Koninklijke Oosterhof Holman daarom ook volledig. Als de oplossing van de partner goed op de software aansluit, dan is dat voor ons geen enkele moeite om daarin mee te gaan.”

Welke doelen hopen jullie te bereiken binnen het bedrijf?

“Het belangrijkste doel is dat de Business Unit managers grip op alle zaken kunnen krijgen en dit ook kunnen blijven houden. Zonder dashboards is men te afhankelijk van de afdeling Finance om inzichten te kunnen krijgen en dit kost Finance zelf uiteraard ook veel tijd. Voor onze afdeling is dashboarding dus ook fijn: we kunnen ons hierdoor meer focussen op al onze andere taken. Het is daarbij wel belangrijk dat de Business Unit managers kunnen vertrouwen op de dashboards. Alleen zo behoud je draagvlak. Met de dashboards krijgen de bedrijfsleiders inzicht en kunnen zij onderbouwde beslissingen nemen en tijdig bijsturen. We zijn erg blij met de samenwerking en de implementatie van dashboards in ons bedrijf!

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen met onze partners? We ontdekken graag samen de mogelijkheden!

Meest recente artikelen

Alle artikelen