Heijkoop kiest voor integraal werken

Planning is een cruciaal aspect binnen het proces van ieder Verticaal Transportbedrijf. Het is dan ook niet gek dat kraanbedrijven hier specifiek naar kijken wanneer zij op zoek gaan naar nieuwe software. Maar rondom planning draaien nog zo veel meer processen. En wat is er nu mooier dan deze volledig op elkaar aan te sluiten? Ook Heijkoop Kraanverhuur & Zwaartransport uit Nieuwerkerk aan den IJssel zocht naar een oplossing om kraanplanning, transport, uitvoering en facturatie op elkaar aan te sluiten en vond dit in Metacom Essentials voor Verticaal Transport. Deze zomer wordt gestart met de implementatie.

Huidige situatie

Familiebedrijf Heijkoop verhuurt al decennialang kranen voor kort- en langdurige projecten. Voor het transport van hulpstukken en kraandelen die voor klanten worden opgeslagen, beschikken ze over een eigen wagen- en trailerpark. Planning van kranen en transport werd als verschillende processen gedaan in aparte software omgevingen. En hoe weet de transportplanner op welk moment de kraan wordt ingezet, zodat hij zijn transport hieromheen kan plannen?

Digitale werkopdrachten voor machinisten

In de nieuwe configuratie sluit kraanplanning volledig aan op transport. Een geplande kraan leidt tot een transportaanvraag. Hierbij bepaalt de configuratie van de kraan al grotendeels welk transport nodig is en op welk moment. In plaats van dit mondeling af te stemmen, verzorgt Metacom de doorvertaling van een kraan naar een transportbehoefte. Dit leidt tot minder overleg, meer duidelijkheid en een efficiënter proces.

Om personeel efficiënt aan te sluiten op de planning en facturatie foutloos te laten verlopen, worden werkopdrachten digitaal aan de machinisten verstuurd. Afgerond werk wordt digitaal terug geregistreerd. Metacom herkent op basis daarvan of er direct een factuur mag worden gemaakt, of dat dit wordt geboekt op een project tegen een projecttarief. Zo vermindert de administratieve druk en worden handmatige fouten voorkomen. Omdat facturen eerder worden verstuurd en betaald, optimaliseert het werkkapitaal. Zo ontstaan op meerdere plaatsen voordelen.

Koppeling met huidige financieel pakket

VanMeijel heeft een Best-of-Breed strategie; software die in specifieke deelprocessen een betere oplossing hebben, sluiten we aan op Metacom. Dit maakt Metacom flexibel in te passen binnen iedere organisatie. Heijkoop gaf de voorkeur aan Exact voor haar financiële processen en boekhouding. Nadat werk is afgerond en terug geregistreerd, verstuurt Metacom de factuur. De factuurregels worden geëxporteerd naar Exact, zodat de verdere financiële afhandeling daar plaats kan vinden.

Stap voor stap digitaliseren

De eerste stappen in optimalisatie van de bedrijfsprocessen van Heijkoop worden gezet met de keuze voor Metacom. Integraal werken wordt hiermee werkelijkheid. Metacom groeit mee met organisaties en past zich aan aan veranderende omstandigheden. Waar nu wordt gekozen voor een plannings- en werkbonnenproces, zijn toekomstige uitbreidingen zoals urenregistraties al even ter sprake gekomen. Stap voor stap doorontwikkelen, dat geeft het beste resultaat, weten we uit ervaring.


Net als Heijkoop de beste software vinden? Laten wij samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Plan een afspraak

Meest recente artikelen

Alle artikelen