Grip op je projecten en bedrijfsprocessen met het alles-in-één-pakket

Van Meijel Automatisering is al jaren een begrip in de infra, bouw én aanverwante sectoren, zoals de Groen sector. Klanten als Weverling, Van der Tol en Donkergroen zien al hun bedrijfsprocessen samenkomen in het Metacom platform. “Van het maken van een goede calculatie, tot het proces van urenregistratie en facturatie”, zegt Hein Kleefstra, relatiemanager bij VanMeijel.

“Of het nou gaat om aanleg-/ontwikkelingsprojecten (bijvoorbeeld via een aanbesteding) of om onderhoudswerk, waarbij veel gewerkt wordt met raamovereenkomsten en beeldbestekken, wij snappen de behoeftes binnen de verschillende processen en zorgen dat die zo efficiënt mogelijk verlopen”, vervolgt Kleefstra.

Project staat centraal

Voor groenbedrijven geldt, net als bij bouwbedrijven, dat de processen binnen een project best complex en administratief veelomvattend kunnen zijn. “Onze standaardoplossing sluit hier mooi bij aan, want voor veel primaire processen hebben wij goede oplossingen”, zegt Kleefstra. “Bij ons staat het project centraal en we leggen de focus op gebruiksgemak, het voorkomen van handmatig en dubbelwerk, faalkostenreductie en het verlichten van het administratieve werk binnen het project. Dat doen we door de bedrijfsprocessen eenduidig te maken, waardoor alle processen en resultaten inzichtelijk worden en bewaakt kunnen worden. Ook zorgen we voor een nauwkeurige en efficiënte wisselwerking van de administratie tussen binnen- en buitendienst.”

Procesoptimalisatie

Metacom, de ERP-oplossing van VanMeijel, is sterk in de voorbereiding (werkvoorbereiding en calculatie), uitvoering én de financiële afhandeling. “De binnen- en buitendienst staan goed met elkaar in verbinding. Vanuit Metacom worden werkopdrachten vanuit de planning naar ons cloud platform (Metacom Online) gestuurd. De projectleiders en hoveniers in het veld ontvangen via de app op hun tablet of mobiele telefoon de werkopdracht met project specifieke informatie en documentatie voor zijn/haar ploeg voor die betreffende dag. De buitendienst kan via de app allerlei registraties van kosten (uren, gebruikte materialen en machines) boeken. Foto's en overige documentatie die op het project van toepassing zijn kunnen bijgevoegd worden. En de voorman/-vrouw kan inkoopfacturen fiatteren en aan het project koppelen. Dankzij geïntegreerde data uitwisseling komen alle projectkosten direct bij de administratie terecht. Niet alleen een enorme verlichting van het administratieve proces, maar ook essentieel voor een goede projectbewaking en tijdige facturatie”, volgens Kleefstra.

Maatwerk

Kleefstra benadrukt dat er naast de standaardoplossingen ook specifieke oplossingen toegevoegd kunnen worden. “Zo kunnen we bijvoorbeeld een offerte-tooling integreren, waarmee je een mini-calculatie kan maken die je intern of in een offerte richting opdrachtgever kunt inzetten. Wat je wens ook is, wij zijn in staat om cloud oplossingen te bouwen die gekoppeld kunnen worden aan ons ERP-pakket Metacom”. Door intensief samen te werken met onze klanten helpen we hen grip te krijgen op de bedrijfsprocessen en zo hun ambities voor de lange termijn te realiseren”, zegt Kleefstra tot slot.

Effectiever en efficiënter werken in de sloop, afval & recycling? Plan een afspraak in

Meest recente artikelen

Alle artikelen