Eurocon Infra: "Je hoeft niet groot te zijn om groots te denken"

Een allround aannemersbedrijf met sterke ambities, dat is Eurocon Infra uit Balgoij. In 2018 richtte directeur-eigenaar Wilco van Lent het bedrijf op, en inmiddels zijn ze flink gegroeid. Eurocon bestaat uit 12 vaste medewerkers en daarnaast een flexibele schil met vaste onderaannemers. ‘’Grondverzet, riolering, bestrating en groenvoorziening. Het is maar net wat de vraag van de opdrachtgever is.’’ zegt Wilco. De huidige omvang van zijn bedrijf is niet zijn einddoel, maar een stap vooruit, uitbreiding en verdere professionalisering. Andere regio’s, groter werk en meer publieke opdrachten. Daar horen professionele bedrijfsprocessen bij.

Losse lijstjes

Voorheen werd er nog niet veel aan digitalisering of automatisering gedacht. De werkvoorbereider calculeerde in een calculatiepakket, de administratie en planning werd bijgehouden in Excel. Geen geïntegreerde aanpak dus, wat voor veel handmatig werk zorgde. En dat is niet erg als je bedrijf een beperkte omvang heeft. Maar Eurocon wil verder, denkt groots en heeft een duidelijke groeistrategie. ‘’De oude situatie was verre van optimaal en daarom ging ik op zoek naar een systeem wat integraal werken wél mogelijk maakt.’’

Waarom VanMeijel?

Na veel gesprekken met diverse partijen bleek VanMeijel voor Wilco de meest geschikte partij. ‘’Met Metacom Essentials kan alles in één systeem. En daarnaast heb ik ook een vast aanspreekpunt bij VanMeijel, dat maakt het makkelijk om snel te kunnen schakelen.’’ Om stap voor stap te digitaliseren, gaat eerst het kantoorpersoneel gebruik maken van Metacom Essentials. ‘’Eerst maken we een slag met de binnendienst, en later wordt daar ook de buitendienst aan toegevoegd.’’


Met Metacom Essentials kan alles in één systeem

Werken met Metacom verdient zichzelf terug

Wilco is gedreven en ambitieus. Hij is zich bewust dat strategisch denken de enige manier is om vooruit te komen, anders blijf je hangen in dagelijkse problemen en de waan van de dag. ‘’Ik ga voor kwaliteit, ook als dat nu tijd kost. Die investering verdient zich op lange termijn terug. En dat is waar ik naar streef, duurzame investeringen.”

Metacom Essentials ondersteunt ondernemers zoals Wilco

Metacom Essentials is specifiek ontwikkeld voor startende ondernemers en MKB-bedrijven die strategisch denken en vooruit kijken, zoals Wilco. VanMeijel heeft een standaard inrichting ontwikkeld op basis van de ervaringen met andere infrabedrijven die Wilco voorgingen. De basis van het pakket dekt 95% van een gemiddeld infra-proces al volledig af. Hierdoor kan de oplossing snel en efficiënt worden geïmplementeerd, en verliest de ondernemer weinig tijd. Omdat de basis al bijna het volledige proces dekt, hoeft hij niet meer na te denken wat het beste aan zou sluiten, maar is er nog wel de vrijheid om maatwerk toe te voegen. Dit maakt Metacom Essentials de ideale oplossing voor middelgrote en kleinere bedrijven.

Het systeem is er voor iedereen, klein én groot. De oplossing is namelijk flexibel, schaalbaar en groeit mee met jouw bedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Maak een afspraak

Meest recente artikelen

Alle artikelen