Digitaal samenwerken met een Kovra koppeling

Veel bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven voeren opdrachten, zoals reparaties of onderhoudsprojecten, uit voor woningcorporaties. Hier komen veel communicatielijnen en dus handelingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van werkinstructies, het ontvangen van opdrachtbonnen, of het factureren hiervan. Hoe fijn zou het zijn als dit proces volledig digitaal verloopt? Dat kan, met een Kovra koppeling.

Het proces

De Kovra standaard wordt bewaakt door Ketenstandaard. Met Kovra kunnen woningbouwcorporaties en onderaannemers digitaal samenwerken. Reparatie- en onderhoudsverzoeken worden digitaal aangeleverd, de onderaannemer kan deze vervolgens digitaal accepteren of weigeren. Bij een geaccepteerde opdracht wordt het werk uitgevoerd en vervolgens gefactureerd.

In de praktijk

Een praktijkvoorbeeld van één van onze klanten, is Van de Kreeke Wegenbouw uit Nuth. Hoe gaat dit dan in zijn werking? De opdrachten komen in Metacom binnen als project, waarbij de werkinstructies (bijvoorbeeld: een wasbak vervangen) hieraan worden gekoppeld. Vanuit het project is het vervolgens mogelijk om de opdracht te accepteren of weigeren.

Snelle facturatie

Als de klus klaar is wordt er een factuur gemaakt. Dit kan handmatig of vanuit de werkopdracht. De factuur komt vervolgens direct in het systeem van de woningbouwcorporatie terecht, die direct de factuur goedkeurt. In geval van weigering wordt de factuur niet verder verwerkt in Metacom, de administrateur ziet dan wel de reden van weigering* in beeld.

*De factuur wordt in wezen gecontroleerd volgens de contractafspraken. Uren of niet-afgesproken extra factuurregels kunnen bijvoorbeeld leiden tot afkeur van de factuur.

Handwerk geëlimineerd

Dit digitale proces bespaart veel handwerk. Met name de facturatie, waarbij facturen realtime gevalideerd worden door de ontvanger. Dus, verricht jouw bedrijf werk voor woningbouwcorporaties? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je naar de mogelijkheden om dit proces te digitaliseren.

Ook digitaal samenwerken met een Kovra Koppeling?

Neem contact op

Meest recente artikelen

Alle artikelen