Buitenruimtespecialist Vaarkamp kiest voor software van VanMeijel Automatisering

In 1946 begon de firma Vaarkamp met twee broers met een tractor in de landbouwwereld. Inmiddels is het bedrijf volop bezig als dienstverlener in de groen, grond en infra met de aanleg en het onderhoud van de complete buitenruimte.

“In 2003 nam mijn vader het bedrijf over waar hij al jaren als bedrijfsleider werkte, sinds 2005 werken mijn twee broers en ik bij Vaarkamp”, zegt Jaco Jacobs, die inmiddels het bedrijf samen met één van zijn broers runt. Vaarkamp werkt veel voor gemeentes, waterschappen, natuurbeheerorganisaties en we verzorgen de buitenruimten van onder andere bedrijfsterreinen en vakantieparken. “Zowel het groen- als het straatwerk pakken wij aan.

Hard werken met hart voor de zaak

“Onze kracht zit in het feit dat we een groot machinepark en veel eigen mensen hebben: stuk voor stuk vakmensen die hard werken met hart voor de zaak”, zegt Jaco trots en voelt het als een enorme toegevoegde waarde dat ze alles in eigen beheer kunnen doen. “Vaarkamp is enorm gegroeid en we merkten dat papieren urenbriefjes, werkbonnen en inkoopfacturen het werken onoverzichtelijk maakt, veel handmatig en dubbel werk geeft en het risico op fouten verhoogt. Daarbij is het ook niet zo duurzaam. Maar ‘zomaar’ overstappen is toch wel een dingetje”, zegt Jaco, “dus zijn we drie jaar geleden begonnen met zorgvuldig oriënteren.”

Van papier naar online

“We beseffen natuurlijk heel goed dat de jongere generatie het als een enorme verbetering gaat zien, maar dat het niet meevalt voor de mensen die al zo’n 25 jaar bij Vaarkamp werken, om over te stappen van papier naar online. Maar dankzij meerdere gesprekken en het in kaart brengen van onze wensen en eisen, is goed duidelijk geworden welke kant we op willen.” VanMeijel Automatisering bleek de juiste partner voor Vaarkamp bij deze digitaliseringsslag. “Zij hebben veel informatie verstrekt, goede inventarisatiegesprekken gevoerd en je merkt gewoon dat er een goed team staat met veel ervaring, een goede visie en een duidelijk beleid. Bovendien zijn ze erg betrokken en denken goed mee met de markt en de klant: waar loop je tegen aan en welke oplossingen kunnen we daarvoor bieden.”

Inzicht in de processen

Jaco denkt dat Vaarkamp vooral op het gebied van facturatie en urenregistratie grote slagen gaat maken in deze digitaliseringsslag. “Het proces verloopt straks efficiënter, voorkomt dubbel werk, is minder foutgevoelig en daarmee verdient de investering zichzelf gauw terug. Als het proces binnen goed op orde is, zien we de marge van buiten, waar onze mensen hard voor gewerkt hebben, weer terug in de zaak.” Daarnaast vindt Jaco het persoonlijk erg prettig om goed inzicht in de processen te hebben. “En dat kan met Metacom van VanMeijel, omdat alle informatie zich op één plek bevindt.”

Meest recente artikelen

Alle artikelen