Building Tomorrow: branche evenement faciliteert kennisdeling en netwerken

Het festival 'Building Tomorrow' keert terug. Op dinsdag 4 juni transformeert het terrein van Netl opnieuw tot een ontmoetingsplek voor professionals uit de bouw-, GWW- en aanverwante sectoren. "Een dag vol inspiratie", aldus Peter Winkeler, commercieel manager bij VanMeijel.

In 2023 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd. En met succes: meer dan 150 vakmensen uit de branche hebben het festival bezocht, positief ervaren en beoordeeld. Het festival, dat de naam Building Tomorrow heeft gekregen, is een branche evenement dat voor en samen met de branche wordt georganiseerd.

Winkeler: “We coördineren het samen met specialisten, aannemers, vakexperts en brancheorganisaties. Zo komen er sprekers van brancheorganisaties zoals Bouwend Nederland en Infra MKB, geven de koplopers in de branche zoals Volker Wessels, Adex en Verboon Maasland je inspiratie uit de praktijk en staan we met ABN Amro stil bij de opkomst van elektrificatie.”

Werven en behouden van vakmensen
Het festival krijgt een brede programmering met actuele onderwerpen en uitdagingen die leven in de branche. “Denk bijvoorbeeld aan de impact van duurzaamheid op je bedrijf en aanbestedingen of tips en tricks voor het werven en behouden van vakmensen. Maar ook de kansen en risico’s van werken in de cloud”, zegt Winkeler.

“Iedereen kan als persoon een eigen programma kiezen. Of je nu directeur, IT manager, financieel medewerker of calculator bent, er is voor iedereen een relevant programma. Wil je masterclasses of workshops volgen en zo veel mogelijk inhoudelijke kennis opdoen? Dat kan. Wil je liever sfeer proeven en vooral veel mensen ontmoeten, dan kan dat ook. Door al deze verschillende opties kunnen bezoekers hun dag zelf invullen.”

Unieke festivalsetting
Winkeler kijkt zelf het meest uit naar het ontmoeten van andere vakexperts. “In deze unieke festivalsetting bieden we een plek waar branchegenoten elkaar ontmoeten, kennis opdoen en gedachten uitwisselen.” Het gaat verder dan dat, laat de commercieel manager weten. “Je mag je ook veel fun verwachten op deze dag. Foodtrucks, een DJ en leuke activiteiten zoals kleiduifschieten maken het festival compleet.”

“Professionals in de bouw die voorop willen blijven lopen en nieuwe ideeën op willen doen, kunnen zich aanmelden voor Building Tomorrow”, zegt Winkeler enthousiast.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op cobouw.nl

Meest recente artikelen

Alle artikelen