Automatiseringspartner voor infra, bouw en aanverwante sectoren helpt bij de transformatie naar een volledig digitaal ondersteund bouwproces

Bedrijven die hun processen automatiseren, zijn beter uitgerust om te concurreren in de huidige snel veranderende wereld. “Automatisering helpt bedrijven hun efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen”, zegt Theo van Meijel, directeur bij VanMeijel Automatisering. “VanMeijel helpt de infra, bouw en aanverwante sectoren met het aanpakken van grote uitdagingen door digitalisatie van processen.”

Uitdagingen in de bouw
Uitdagingen als de PFAS- en stikstofcrisis, de energietransitie waar we ons in bevinden, de aanhoudende schaarste op de arbeidsmarkt, de noodzaak om circulair en duurzaam te bouwen… “Het zijn er nogal wat”, zegt Theo en legt uit dat VanMeijel juist het verschil kan maken door bedrijven te ondersteunen bij het digitaliseren van primaire processen en op administratief vlak. “Met ons brede ERP systeem voor de bouw kunnen we veel bedrijfsprocessen optimaliseren. Dat doen wij op een heel laagdrempelige manier en vooral sámen met de klant. ”

Automatiseringspartner
Precies daar zit de onderscheidende factor bij VanMeijel. Het familiebedrijf heeft al ruim 35 jaar de relatie met haar klanten hoog in het vaandel staan. “Dat is niet veranderd sinds de nieuwe generatie aan het roer staat”, benadrukt Peter van Meijel, die samen met broer Theo en Jacob Koffeman het bedrijf op een open en persoonlijke manier runt. “We zijn op een frisse en dynamische manier bezig om samen met onze klanten innovatieve producten te ontwikkelen waarmee we inspelen op de veranderende marktomstandigheden. Met als doel dat zij de perfecte oplossing krijgen voor de uitdagingen in hun specifieke bedrijfsvoering en zo grip krijgen op hun projecten.”

Klantspecifieke processen en integraal werken
“Daarbij is Metacom hét flexibele ERP-platform voor (MKB) bedrijven in de bouw en infra, waarmee bedrijven een eerste essentiële digitale stap kunnen zetten op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier”, vervolgt Theo. Hij merkt bij bedrijven een duidelijke behoefte om integraal te werken. “Niet alleen binnen de schijven van een bedrijf, maar over de hele keten heen. En dat is het mooie: onze oplossingen voor project-, financieel-, logistiek- en servicemanagement sluiten volledig aan op de manier van werken in de bouw én spelen volledig in op de maatschappelijke relevantie vandaag de dag.”

Duurzaamheidscalculator
Een mooi voorbeeld waarmee VanMeijel laat zien perfect in te spelen op de behoeften van de markt, is de toevoeging van het berekenen van duurzaamheidsgegevens in de calculatiefase. “In de nieuwe release van Metacom hebben we de mogelijkheid tot duurzaamheidscalculaties toegevoegd”, zegt Theo. “Wanneer een bedrijf de kostprijs en verkoopprijs berekent, kan het meteen ook berekenen wat de werkzaamheden betekenen voor de CO2- en stikstofuitstoot. Hiermee is het bedrijf in staat te optimaliseren tussen duurzaamheid en kosten.”

Wij blijven doorontwikkelen
“VanMeijel blijft altijd bezig met het door ontwikkelen op zowel technisch als functioneel gebied”, zegt Theo. “Om dit te bereiken hebben we het concept 'studio's’ opgericht. Hierbij kan iedereen ideeën aandragen. Het beste idee selecteren we en daaromheen vormen we met de juiste mensen een studio. Die studio werkt met grote focus aan die nieuwe propositie. Het mooie is dat we dit samen met klanten doen en zo op hele creatieve oplossingen komen! Oplossingen waar de markt behoefte aan heeft en die onze klanten écht verder helpen.”

Metacom is daarvoor het perfecte ERP-systeem dat goed ingericht kan worden voor klantspecifieke processen, maar tevens als basis een standaard springplank is waarmee bedrijven na implementatie een vliegende start in digitalisering kunnen maken. “Of het nou om een basispakket of maatwerk gaat, het belangrijkste is dat bedrijven écht op ons kunnen bouwen waardoor ze zelf ruimte en rust hebben om te kunnen focussen op hún onderscheidend vermogen.”Meest recente artikelen

Alle artikelen