0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Waarom zou ik werk maken van kostenbewaking?

Kostenbewaking_blog

Waarschijnlijk bestaat het bedrijf waar je werkt al jaren en lopen projecten bij jullie over het algemeen best goed. Soms zit er wel een project tussen waar blijkt dat de calculatie toch iéts te positief was. Maar, daartegenover staan dan weer andere projecten waarbij er door meerwerk juist een mooi onverwacht resultaat is behaald. Jij en je collega’s weten over het algemeen wel hoe het project loopt en waar bijgestuurd moet worden.

Projecten worden steeds complexer
Waarom zou je de komende tien jaar dan niet gewoon zo door kunnen gaan, als dit altijd zo gewerkt heeft? Waarom zou je dan nu alles overhoop halen, terwijl dit geen duidelijk doel heeft? Een belangrijke reden die wij bij veel klanten zien, is dat projecten steeds complexer worden. Zo ligt er vanuit het bestek steeds meer verantwoordelijk bij de aannemer, waarbij deze verantwoordelijkheid weer door wordt gespeeld naar onderaannemers. Een andere reden is dat je steeds minder op de jarenlange ervaring van medewerkers kunt vertrouwen. Collega’s die vertrekken zijn lastig te vervangen met nieuwe mensen van hetzelfde niveau. Het wordt daardoor steeds lastiger om te bepalen hoe een bepaald project ervoor staat en op welk resultaat je uit gaat komen.

Inzicht om bij te kunnen sturen
Om de komende tien jaar succesvolle projecten te blijven doen, adviseren wij om serieus met kostenbewaking aan de slag te gaan. Met onze software kun je de calculatie als werkbegroting inlezen en op een voor jou geschikte manier bewaken. Erg flexibel dus. En als je een deel van het werk uitbesteed, kun je de contracten die je daarvoor opstelt per stuk bewaken. Ook het meerwerk komt op één plek terecht, waardoor je zowel extra kosten als meevallers snel inzichtelijk hebt en je met deze informatie bij kunt sturen. Daarnaast passen we de software aan op de bedrijfsprocessen, waardoor nieuwe collega’s sneller begrijpen hoe dit verloopt. Lopende projecten zullen strakker bewaakt worden, maar je zult ook inzicht opbouwen in welk type werk geld oplevert en welk type werk misschien juist altijd geld kost.

Tijdwinst
Dit klinkt allemaal goed, maar is dit wel het juiste moment om alles ‘overhoop’ te halen? . De mensen zijn al druk genoeg. Uiteraard zal een implementatie impact hebben op jullie organisatie. Maar, alles op zijn tijd. We hebben een standaard inrichting voor GWW bedrijven die voor een groot deel aan zal sluiten op jullie proces. Ook helpen wij bij de training van de medewerkers en een (gefaseerde) uitrol. Vervolgens hebben jij en je collega’s al hun informatie beschikbaar op één plek en kan dit makkelijk gedeeld worden. En dat alles een stuk duidelijker wordt, gaat je ook op de korte termijn tijd opleveren!

Wil je meer weten over projectbewaking met Cost Control? Lees hier alles over financiële controle op jouw projecten, of neem contact met ons op. We helpen je graag. 

gerelateerde blogs

 <b>Cost Control:</b> de opvolger van Excel in  <b>projectbewaking</b>

Cost Control: de opvolger van Excel in projectbewaking

Elke informatiewerker maakt gebruik van Excel (of een spreadsheet-variant van een andere leverancier), voor het verwerken en presenteren van gegevens. Dát is nu verleden tijd, maak kennis met Cost Control.

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder