Waarom zou ik werk maken van kostenbewaking?

Waarschijnlijk bestaat het bedrijf waar je werkt al jaren en lopen projecten bij jullie over het algemeen best goed. Soms zit er wel een project tussen waar blijkt dat de calculatie toch iéts te positief was. Maar, daartegenover staan dan weer andere projecten waarbij er door meerwerk juist een mooi onverwacht resultaat is behaald.

Projecten worden steeds complexer

Waarom zou je de komende tien jaar dan niet gewoon zo door kunnen gaan, als dit altijd zo gewerkt heeft? Waarom zou je dan nu alles overhoop halen, terwijl dit geen duidelijk doel heeft? Een belangrijke reden die wij bij veel klanten zien, is dat projecten steeds complexer worden. Zo ligt er vanuit het bestek steeds meer verantwoordelijk bij de aannemer, waarbij deze verantwoordelijkheid weer door wordt gespeeld naar onderaannemers. Een andere reden is dat je steeds minder op de jarenlange ervaring van medewerkers kunt vertrouwen. Collega’s die vertrekken zijn lastig te vervangen met nieuwe mensen van hetzelfde niveau. Het wordt daardoor steeds lastiger om te bepalen hoe een bepaald project ervoor staat en op welk resultaat je uit gaat komen.

Inzicht om bij te kunnen sturen

Om de komende tien jaar succesvolle projecten te blijven doen, adviseren wij om serieus met projectbewaking, waar kostenbewaking een onderdeel van is, aan de slag te gaan. Met onze software kun je de calculatie als werkbegroting inlezen en op een voor jou geschikte manier bewaken. Erg flexibel dus. En als je een deel van het werk uitbesteed, kun je de contracten die je daarvoor opstelt per stuk bewaken. Ook het meerwerk komt op één plek terecht, waardoor je zowel extra kosten als meevallers snel inzichtelijk hebt en je met deze informatie bij kunt sturen. Daarnaast passen we de software aan op de bedrijfsprocessen, waardoor nieuwe collega’s sneller begrijpen hoe dit verloopt. Lopende projecten zullen strakker bewaakt worden, maar je zult ook inzicht opbouwen in welk type werk geld oplevert en welk type werk misschien juist altijd geld kost.

Tijdwinst

Dit klinkt allemaal goed, maar is dit wel het juiste moment om alles ‘overhoop’ te halen? De mensen zijn al druk genoeg. Uiteraard zal een implementatie impact hebben op jullie organisatie. Maar, alles op zijn tijd. We hebben een standaard inrichting voor GWW bedrijven die voor een groot deel aan zal sluiten op jullie proces. Ook helpen wij bij de training van de medewerkers en een (gefaseerde) uitrol. Vervolgens hebben jij en je collega’s al hun informatie beschikbaar op één plek en kan dit makkelijk gedeeld worden. En dat alles een stuk duidelijker wordt, gaat je ook op de korte termijn tijd opleveren!

Wil je meer weten over kostenbewaking binnen projectbewaking? We helpen je graag.

Neem contact op

Meest recente artikelen

Alle artikelen