Vier trends in softwareland voor 2022

Trends en ontwikkelingen, ze gaan tegenwoordig ontzettend snel. Met name op het gebied van software zijn de mogelijkheden op dit moment eindeloos. Waar kun je dan het beste op inzetten? In deze blog vertellen we je alles over de trends op softwaregebied voor komend jaar en waarom dit niet mag ontbreken in jouw IT strategie.

Cloud

De IT infrastructuur kan de vraag en groei binnen je bedrijf mogelijk niet (meer) aan, oftewel: de vraag naar opslagmogelijkheden groeit. De cloud is dan een ideale oplossing. Flexibel, overal beschikbaar en toegankelijk. Door het gebruiken van een cloud, heeft namelijk iedereen toegang tot de documenten in het proces mits zij toestemming hebben en over een goede internetverbinding beschikken. De documenten worden automatisch opgeslagen, dus ze raken niet kwijt. Cloud diensten zoals Software As A Service (SaaS) groeien ook snel. Dit komt omdat we in heel de wereld bezig zijn met digitaliseren. Daarbij zorgen deze cloud diensten dat de efficiëntie en workflow van een organisatie sterk verbeteren.

Cyber security

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker naarmate we steeds meer digitaal gaan werken. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de cybercrime aanvallen het gevolg is van onbewust foutief handelen van medewerkers. Het is daarom des te belangrijker om medewerkers bewust te maken van de gevaren van een lage informatiebeveiliging.

Koppelen, koppelen en nog meer koppelen

Integratie speelt een steeds grotere rol binnen een ICT-landschap. Informatie wordt op verschillende platformen en in verschillende applicaties gedeeld. Het is belangrijk dat deze applicaties goed met elkaar communiceren.Om documenten eenvoudig te beheren én gemakkelijker samen te werken, is er een koppeling vanuit Metacom met Sharepoint gemaakt.

Artificial intelligence & internet of things

AI, nog zo’n containerbegrip. Wat is het nou precies? Eigenlijk heeft het betrekking op de taken die systemen voor ons uitvoeren, waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Oftewel: automatisering.

Inspelen op ontwikkelingen = bouwen aan de toekomst

Ook in 2022 blijven de ontwikkelingen en omstandigheden de bouw uitdagen, niet alleen op het gebied van software. Wel zijn het uitdagingen waar je als bouwbedrijf de vruchten van kunt plukken, mits je er slim op inspeelt. Hoe? Door te investeren en daarmee waarde toe te voegen. Door de bedrijfsvoering te optimaliseren en te verbeteren. Digitalisering is daar onlosmakelijk aan verbonden.

Wil je meer weten over digitalisering? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Meest recente artikelen

Alle artikelen