Vier (beste) redenen om werkbonnen te digitaliseren

Of je nu wilt (blijven) groeien of de concurrentie wilt ontstijgen, digitalisering is de weg naar de toekomst. Eén van de processen waar we dagelijks mee te maken hebben in de bouw is het werkbonnenproces. Het goed invullen van een werkbon is een papier verslindende en tijdrovende taak. Door het gebruik van een werkbonapp wordt urenregistratie een makkie. Waarom en hoe? Dat vertel ik graag in deze blog.

1. Verhoogde leesbaarheid met digitale werkbonnen

In de digitale wereld heeft iedereen hetzelfde ‘handschrift’ en blijven documenten zo lang bestaan als nodig. Verschil in omschrijvingen is verleden tijd, je kan materiaal gemakkelijk aanvinken. Oja, en daarnaast is er nog nooit koffie geknoeid in de cloud, toch?

2. Altijd je werkbonnen op zak

Zelf een digitale werkbon maken kan overal waar een computer, tablet of mobiele telefoon beschikbaar is. Op het moment van opslaan zijn de gegevens direct beschikbaar. Zo zien alle betrokkenen een overzicht van de urenregistratie, ook al bevinden projecten zich aan de andere kant van het land.

3. Nooit meer fysiek werkbonnen inleveren

Werkbonnen inleveren op kantoor betekent soms op vrijdag nog een fikse omweg. Dat kost een hoop tijd, geld en kan soms voor ergernissen zorgen. Het wordt voor iedereen een stuk makkelijker en leuker als alles netjes dagelijks digitaal kan worden bijgehouden door middel van een werkbonapp.

4. Werkbonnen en facturen

Door het gebruik van een werkbonnen app wordt digitale urenregistratie dus makkelijker en minder foutgevoelig. Als daarbij gekozen wordt voor een flexibel platform waar processen aan elkaar gekoppeld kunnen worden, kan een digitale werkbon na goedkeuring automatisch op een digitale factuur landen. Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan administratieve taken.

Werken met digitale werkbonnen is een mooie eerste stap in digitalisering. Wil je weten welke urenregistratie oplossing het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Bekijk dan hier onze producten met Metacom Online.

Meest recente artikelen

Alle artikelen