0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Aandacht voor Veranderen - Partnerschap & van theorie naar praktijk!

Partnerschap.png

Wij als VanMeijel willen de verantwoordelijkheid nemen als innovatiepartner. Het zijn van een innovatiepartner voor onze klanten, is een belangrijke waarde voor VanMeijel. Voor ons betekent partnerschap: eerlijkheid, samenwerken en elkaar helpen. In deze blog vertel ik hoe wij invulling geven aan partnerschap door middel van Aandacht voor Veranderen.

Eerlijkheid
Wij zijn eerlijk tegen onze klanten. Dus: wij draaien er niet omheen. We zeggen hoe het écht is, we houden geen (te) mooie verhalen die ver van de realiteit afstaan. En hoe is digitaliseren nu écht? Laten we er geen doekjes om winden; digitaliseren heeft een grote impact op je organisatie. 

Samenwerken
Tevens werken wij sámen. Dus wij gaan samen met jullie de transitie aan. Wij zorgen dat je goed voorbereid aan deze reis kunt beginnen. Naast een goed werkend systeem besteden wij daarom ook aandacht aan de verandering die digitalisering met zich meebrengt. Want, naast het inrichten van de processen en de techniek is het ook belangrijk om je mensen mee te nemen in het veranderingsproces. Als innovatiepartner reiken wij de handvatten aan hoe je hier binnen je organisatie mee om kan gaan.

Elkaar helpen 
Wij helpen jullie graag. Mijn collega’s van het Customer Success Team, onze projectleiders en consultants, en uiteraard ik als verandermanager. Aandacht voor Veranderen is verankerd in ons hele klantproces. Dit betekent aandacht voor de verandering tijdens de Customer Succes contacten ,de gehele implementatie en nazorg-fase!

Wat betekent dit in de praktijk?
En wat betekent dit nu in de praktijk? Hoe gaan wij jullie nu precies helpen met het meenemen van mensen bij een software implementatie? Daarvoor hebben wij een toolkit ontwikkeld. Wat jullie bijvoorbeeld van ons kunnen verwachten is dat wij bewustwording creëren. We beginnen hiermee vóór de start van de implementatie door middel van:

 • Een Quickscan;
 • Een strategiesessie waarbij digitalisering onderdeel gemaakt wordt van visie en strategie;
 • (Faciliteren bij) een Stakeholders analyse;
 • Een kijkje in de theorie van Verandermanagement:
  • Brochure Aandacht voor Veranderen
  • Blogs 
  • Webinar
 • Aanreiken van handvatten hoe het veranderproces te begeleiden;
 • Standaard presentatie grid voor het meenemen van je mensen in de aanstaande digitaliseringsslag.

Daarnaast hebben wij ook tools ontwikkeld die kunnen helpen tijdens en na de  implementatie: 

 • Meten van de veranderingsbereidheid;
 • Aandacht voor Veranderen tijdens Kick-off;
 • Faciliteren in communicatiemiddelen in de vorm van nieuwsbrieven en posters;
 • Projectleider en consultants houden oog op Aandacht voor Verandering;
 • Beschikbaarheid van een Verandermanager en/of meelopen Verander Coördinator;
 • Sparringpartner op het gebied van verandervraagstukken.

Onze collega’s hebben inmiddels dus al een hele rugzak vol met instrumenten om jullie te helpen bij het meenemen van je mensen in de digitale transformatie. Zo geven wij dus invulling aan het partnerschap. Samen gaan wij de transitie aan en helpen jouw bedrijf succesvol veranderen.

Wil je gebruik maken van de instrumenten die wij beschikbaar hebben? Vraag je contactpersoon bij VanMeijel ernaar!

En wil je meer weten over dit onderwerp? 
Lees mijn andere blogs, download de brochure, bekijk mijn Webinar of neem contact op via de chat op onze website. 

gerelateerde blogs

<b>Digitaliseren is veranderen.</b> Hoe werkt veranderen bij mensen?

Digitaliseren is veranderen. Hoe werkt veranderen bij mensen?

In mijn vorige blog heb ik je laten zien waarom investeren in verandering met je medewerkers essentieel is. Maar dit veranderproces, hoe ga je hiermee om? Ik neem je mee in de fasen die tijdens het veranderproces de revue kunnen passeren. Ook kom je te weten wat belangrijke aandachtspunten zijn in elke fase.

Succesvolle <b>organisatieverandering</b> in zes stappen

Succesvolle organisatieverandering in zes stappen

Je weet dat aandacht voor veranderen belangrijk is om een ICT project succesvol in gebruik te nemen. Maar hoe pak je dit aan? En waar begin je mee? In dit deel van mijn blogreeks over verandermanagement neem ik je mee in een stappenplan voor (verdere) digitalisering binnen jouw organisatie en hoe wij jullie hierbij kunnen helpen.

Vijf essentiële aandachtspunten bij <b>organisatieverandering</b>

Vijf essentiële aandachtspunten bij organisatieverandering

Had jij voor het nieuwe jaar ook goede voornemens? En heb je die langer dan 12 dagen kunnen volhouden? Dan is dat al een aardige prestatie! Onderzoek toont namelijk aan dat de meeste mensen na 12 dagen al zijn teruggevallen in hun oude patroon. Hieruit blijkt wel dat gedrag moeilijk te veranderen is. Gedrag is niet voor niets de zwakste schakel tussen intentie en realisatie. Een digitale transformatie vraagt ook om nieuw gedrag. In deze blog geef ik je vijf essentiële aandachtspunten bij organisatieverandering.

Waarom <b>aandacht voor veranderen</b> in je organisatie belangrijk is

Waarom aandacht voor veranderen in je organisatie belangrijk is

Digitalisering is pas écht succesvol als het onderdeel is van je visie en strategie, en als je mensen meegaan in de nieuwe werkwijze. Maar de traditionele manier van werken transformeren naar ‘het nieuwe werken’ is niet altijd even makkelijk. De implementatie van een digitale werkwijze is een grote verandering en heeft impact op je bedrijf. Deze verandering vergt tijd én de juiste aandacht.

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder