0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Papierloos werken ACT online

Volledig papierloos rijden en wegen met de ACT Online package

Efficiënt werken, is digitaal werken. Maar wat zijn de mogelijkheden op het gebied van digitalisering van het afval- & containertransport? De ACT Online package op het Metacom Online platform zorgt voor een volledig digitale informatieverspreiding, waarbij iedere medewerker eenvoudig kan werken vanaf zijn tablet of mobiel. Geheel papierloos rijden en wegen is hiermee dus werkelijkheid. Maar er is meer: de package stelt je ook in staat om samen te werken met andere bedrijven die de EBA (Elektronische Begeleidingsbrief voor Afvaltransport) functionaliteit gebruiken.

Stap voor stap naar procesverbetering
Met de EBA functionaliteit binnen het Metacom Online platform was het al mogelijk om papierloos te rijden bij afvaltransporten. Hierbij toont de chauffeur de begeleidingsbrief op zijn smartphone of tablet. Maar naast deze eerste stap richting procesverbetering, heeft de ACT Online package meer papierloze voordelen voor alle betrokkenen:

  • De chauffeur kan altijd en overal via zijn mobiel of tablet registraties doen. Hierdoor hoeft hij niet meer terug naar kantoor om zijn bonnen in te dienen én is overschrijfwerk niet meer aan de orde.
  • Ook de weegmeester kan papierloos werken met de EBA functionaliteit. De weging bij de weegbrug verloopt digitaal en alle werkopdrachten en andere documenten kunnen via één platform gecreëerd en verstuurd worden. Afhankelijk van het type transport, is onbemand wegen een optie. De chauffeur voert hierbij het weegproces zelf uit vanaf de tablet in zijn wagen.
  • De applicatiebeheerder  heeft tot slot geen omkijken meer naar het onderhoud: Metacom Online is namelijk een cloud platform. Door de hoge mate van flexibiliteit, kan de applicatiebeheerder zich meer gaan bezighouden met het doen van aanpassingen in het proces wanneer nodig. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van depots, waarin materiaal op het terrein wordt opgeslagen in afzonderlijke vakken? Dit kun je dit eenvoudig toevoegen aan het proces in een paar simpele muisklikken.

Eenvoudig en correct wegen? Zo doe je dat
Naast bovenstaande voordelen vergemakkelijkt de ACT Online package het werk op verschillende manieren. Kijken we naar het weegproces, dan leg je verschillende gegevens vast: voor de facturering van de opbrengsten van de vracht, het voorraadbeheer en de administratie van wettelijke verplichtingen. Doordat data van tevoren klaargezet kan worden, hoeft de weegmeester niet alles zelf te bepalen. Dit zorgt voor een foutloze afhandeling.

Daarnaast is een weegbon snel in te vullen met benodigde informatie. Dit kan aan de hand van vier bronnen: een geplande werkopdracht, een afvalstroom, een standaardvel en door het herhalen van een eerdere weging. Ook is het mogelijk om als weegmeester handmatig een ‘losse weging’ uit te voeren.

Metacom Online: eenvoud voor de mensen buiten
ACT Online draait in de cloud. Hierdoor is de informatie overal en altijd toegankelijk. Omdat ACT online volledig te integreren is met Metacom, kan de data die in het weegproces wordt gebruikt verder worden verwerkt voor bijvoorbeeld de facturering. Daarnaast is het mogelijk om binnen Metacom Online met de nieuwe Analytics functionaliteit allerlei dashboards op het proces in te richten. Zo heb je altijd een actueel overzicht van het proces.

Naast het het digitaliseren van het afval- en containertransport proces, zijn er daarnaast nog veel meer papierstromen te automatiseren met Metacom Online. Denk aan de urenregistratie, inkoopfactuur afhandeling en de externe bonnen. Met het platform sta je zelf aan het stuur om diverse processen te digitaliseren.

Kom hier meer te weten over alle mogelijkheden van Metacom Online.

blog

header-verandermanagement-deel3

Vijf essentiële aandachtspunten bij organisatieverandering

Had jij voor het nieuwe jaar ook goede voornemens? En heb je die langer dan 12 dagen kunnen volhouden? Dan is dat al een aardige prestatie! Onderzoek toont namelijk aan dat de meeste mensen na 12 dagen al zijn teruggevallen in hun oude patroon. Hieruit blijkt wel dat gedrag moeilijk te veranderen is. Gedrag is niet voor niets de zwakste schakel tussen intentie en realisatie. Een digitale transformatie vraagt ook om nieuw gedrag. In deze blog geef ik je vijf essentiële aandachtspunten bij organisatieverandering.

Lees verder

case studies

header-plegt-vos-mobiel

Inkoopfacturen automatiseren met IFA Online

bekijk de case study

Evenementen

webinar_urenregistratie_2021

Webinar | Van papieren urenbriefje naar digitaal uren boeken

Binnen bouwbedrijven worden de gewerkte uren vaak nog steeds op papier bijgehouden. Wekelijks belandt er een dik pak papier bij de administratie op het bureau. Tijdrovend, foutgevoelig én frustrerend. Daarnaast duurt het langer voordat je goed inzicht hebt in de gewerkte uren op een project én duurt het langer voordat je een factuur kunt versturen naar je opdrachtgever. Herkenbaar? Maak dan kennis met digitale urenregistratie.

Lees verder