0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Veel nieuwe BIM functionaliteit beschikbaar

Om op een laagdrempelige manier meer grip te krijgen op de kosten en risico's tijdens de uitvoeringsfase van een bouwproject, hebben wij onze BIM projecten module voor Metacom verder doorontwikkeld. Hiermee kun je op basis van de hoeveelheden uit een 3D-model calculeren, plannen, inkopen en tijdens de uitvoering het budget bewaken. Volledig met elkaar geïntegreerd. Een echte BIM oplossing dus voor de aannemer. We hebben inmiddels weer diverse nieuwe ontwikkelingen beschikbaar om een volgende stap te zetten met BIM.

Samenwerken in de Cloud met BIM+
Eén van de nieuwe ontwikkelingen is de integratie met BIM+. Dit is een samenwerkingsplatform in de Cloud om het 3D model te bekijken en te delen met ketenpartners. Je kunt hiermee communiceren en issues & taken toewijzen aan de teamleden binnen een project. Daarnaast zorgt de integratie voor een visuele koppeling tussen de 3D viewer en de engineering, calculatie en planning. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld bij het selecteren van één of meerdere objecten in de 3D viewer in één oogopslag zien om welke posten het in de calculatie of planning gaat. En dus wat de kostprijs en planning is van de geselecteerde objecten.

Samenwerken met BIM+
Afbeelding 1: BIM+

3D calculeren in een paar muisklikken
Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat je nu nog sneller en eenvoudiger kunt calculeren, begroten en plannen op basis van een aangeleverd 3D model. Enerzijds bieden we de mogelijkheid om direct op basis van de hoeveelheden uit een 3D model te calculeren en plannen. Hierdoor kun je zonder veel inspanning beginnen met 3D calculeren.  Anderzijds bieden we de mogelijkheid om bibliotheken op te bouwen en te gebruiken. Dit is erg geschikt bij repeterende bouwwerken, waarbij vaak met standaard posten wordt gecalculeerd. Hiermee wordt het calculeren van bijvoorbeeld een woningbouwproject gereduceerd tot een paar klikken met de muis.

Kies het juiste ontwerp met de kostenvergelijker
Een andere nieuwe ontwikkeling is de kostenvergelijker in de calculatie. Hiermee kun je razendsnel zien welke impact een wijziging in het ontwerp heeft op de kost- of verkoopprijs van een bouwwerk. Bij een wijziging in het model wordt namelijk automatisch een nieuwe versie van de calculatie aangemaakt. Met één druk op de knop kun je vervolgens verschillende calculatie versies met elkaar vergelijken, om zo de prijsverschillen in te kunnen zien van de verschillende ontwerpen. Zo kun je snel de juiste keuzes maken voor de beste aanbieding.

Kostenvergelijker BIM calculatie
Afbeelding 2: kosten vergelijken verschillende ontwerpen

Tot slot zorgt de integratie van de verschillende disciplines ervoor dat een krachtig wijzigingenbeheer beschikbaar is. Bij een wijziging in het traject krijgen engineers, calculatoren en werkvoorbereiders direct een melding, zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden in het geval de impact groot is.

Zo hebben projectmedewerkers een systeem in handen om goedkoper en beter te bouwen. Een projectsysteem die volledig aansluit bij de filosofie van BIM.

Meer informatie kun je vinden op www.vanmeijel.nl/bim


Bron: Cobouw, Bouw & ICT special 15 april 2016

blog

5 redenen waarom uitvoerders actuele informatie nodig hebben tijdens hun bouwprojecten

Er komt veel kijken bij de uitvoering van een bouwproject. Zo is er veel informatie waarover gecommuniceerd wordt met verschillende personen. Een goede communicatie is belangrijk voor een mooi resultaat. Daarom is het essentieel dat iedereen beschikt over actuele informatie. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het beschikken over actuele informatie jouw bouwproject vooruit helpt.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

evenementen

Gebruikersdag | Calculatoren

Voor calculatoren die werken met Metacom calculatie, Ticon EP of Wecap XE, organiseren we op 12 juli aanstaande een gebruikersdag.

Lees verder