0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

VanMeijel introduceert Metacom apps

De snelheid waarmee projectgegevens voor handen moeten zijn in het bouwproces neemt als maar toe en lijkt niet te stoppen. Eerder was het voldoende als de benodigde gegevens enkel beschikbaar waren op kantoor, in het ERP systeem. Tegenwoordig willen we meer: op elk gewenst moment én apparaat willen we vele soorten gegevens kunnen raadplegen, goedkeuren of bewerken. Dit is precies wat mogelijk is met Metacom apps. In tegenstelling tot veel apps die de gegevens in een eigen formaat en locatie opslaan, gebruikt Metacom apps de gegevens die in het Metacom ERP systeem staan. Op een smartphone, tablet of via een webportal.

Toegankelijk maken van informatie op de bouwplaats
"Er is behoefte aan allerlei extra functies die sterk gericht zijn op de ondersteuning van de mensen op de bouwplaats", zegt Frans van Meijel, directeur-eigenaar van VanMeijel. "Te denken valt aan registraties en processen die te maken hebben met kwaliteitszorg, ondersteuning van de uitvoerder met extra informatievoorzieningen en accorderingen". "Het is aan ons om te zorgen dat bouwbedrijven, hun medewerkers en hun partners altijd en op elk apparaat toegang hebben tot de juiste informatie en specifieke functionaliteit uit het ERP systeem". Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat medewerkers ook vanaf de bouwplaats inkooporders kunnen inzien of werkbonnen kunnen bekijken en aanpassen.

Niet programmeren maar modelleren
Metacom apps is een flexibele schil om Metacom, waarmee in zeer korte tijd eenvoudig een app kan worden gemaakt voor een specifiek werkproces. Van Meijel: "Met Metacom apps kan nu in veel gevallen aanpassingen of uitbreidingen ter plekke bij het bouwbedrijf worden gedaan, terwijl de gebruiker live meekijkt op zijn laptop".

App ervaring
Het ene bouwbedrijf zal voor het stroomlijnen van een bepaald proces gebaat zijn bij een webapplicatie of een portal, het andere bouwbedrijf wil liever een mobiele app. In alle gevallen is het uitgangspunt dat het opzoeken, bewerken en delen van informatie eenvoudig moet zijn. Van Meijel: "Als je een prangende vraag hebt, dan type je hem in op Google. Wil je een leuk moment delen met vrienden of familie, dan deel je een foto via Whatsapp. Met Metacom apps is dezelfde ervaring nu ook mogelijk voor bedrijfsapplicaties. Het is kortom een nieuwe generatie bouwsoftware die het werk makkelijker, beter en mobieler maakt".

Bekijk het overzicht met apps hier.
Op 10 en 17 maart is er een Metacom apps kennisessie. Aanmelden kan hier.

blog

5 redenen waarom uitvoerders actuele informatie nodig hebben tijdens hun bouwprojecten

Er komt veel kijken bij de uitvoering van een bouwproject. Zo is er veel informatie waarover gecommuniceerd wordt met verschillende personen. Een goede communicatie is belangrijk voor een mooi resultaat. Daarom is het essentieel dat iedereen beschikt over actuele informatie. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het beschikken over actuele informatie jouw bouwproject vooruit helpt.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

evenementen

Webinar | Tips & tricks middelenplanning

We werken continu aan verbeteringen voor de middelenplanning in Metacom. Tijdens deze webinar staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen én geven we je tips & tricks om meer uit het gebruik van het planbord te halen.

Lees verder