0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Op weg naar digitaal bouwen met strategiesessie

Technologie verandert de wereld om ons heen razendsnel. Om in de toekomst te voldoen aan de verwachtingen van opdrachtgevers, klanten én medewerkers is het van groot belang dat bedrijven digitalisering omarmen. Dat digitalisering onderdeel wordt van de visie en strategie. Maar het formuleren van een digitale strategie, dat is best lastig. Daarom organiseert VanMeijel strategiesessies: een dynamische dag waarop we gezamenlijk met het management een plan maken. Een plan om te transformeren naar volledig digitaal bouwbedrijf.

Het belang van digitale transformatie
Verregaande mogelijkheden van technologieën zoals Internet of Things (IoT), BIM, big data en machine learning worden steeds meer toegepast. De komende tien jaar zal IT dé kern van het succes van alle bedrijven worden. Juist omdat IT zo belangrijk wordt, is het transformatieproces naar een digitale onderneming voor ieder bedrijf van strategisch belang. En daar helpen we bouwbedrijven graag mee.

Visie en strategie als brandstof
Op een strategiedag gaan we met de directie van de klant om tafel. Dit doen we omdat transformeren begint met een visie. Een visie waarin de impact van digitalisering op de onderneming, de branche, de klanten duidelijk is. Welke processen zullen hiermee gaan veranderen? Hoe zetten we technologie optimaal in? Welke barrières komen we tegen? Dit zijn voorbeelden van vragen die we op deze dag gezamenlijk behandelen. Van problemen naar oplossingen. We bekijken de organisatie vanuit drie kernelementen: mensen, processen en technologie. Mensen zijn hierbij de sleutel naar succes.

Succesvol digitaal bouwen
Met elkaar investeren in de toekomst werpt zijn vruchten af. Met meerdere klanten hebben we al een inspirerende én waardevolle dag georganiseerd. Iedere dag resulteert in een stappenplan voor de komende jaren, volledig toegespitst op de behoeften van de klant. Meer veelbelovende sessies met klanten staan op de agenda.

Benieuwd hoe uw bedrijf stappen kan zetten naar digitaal bouwen, of loopt uw bouwbedrijf tegen specifieke problemen aan met digitaliseren? Neem gerust contact op met uw accountmanager of bekijk hier onze brochure. We kijken graag samen naar oplossingen.

blog

Concurrentievoordeel | Column Frans van Meijel

Vaak wordt de stelling geopperd dat je met de inzet van ICT een groot concurrentievoordeel kunt behalen. Ik denk dat dit zeker klopt. Er gaat nu nog veel fout door een gebrek aan de juiste informatie, die ook nog eens niet op de juiste tijdstip en plaats beschikbaar is. Daarnaast is de administratieve last groot gedurende het bouwproces. De inzet van ICT zou dan ook niet meer weg te denken moeten zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

Evenementen

Webinar | De leveranciersbonnen digitaal met Metacom Online

Als bouwbedrijf koop of huur je dagelijks veel in tijdens de uitvoering van een bouwproject. Of het nu gaat om personeel, materialen of materieel: de administratie van de externe bonnen kosten veel tijd. Zeker wanneer de inkopen nog  worden gedaan met een bonnenboekje.

Lees verder