0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Vink_live_Vanmeijel

Nieuwe B.V. zelfde ERP: Vink Aannemingsmaatschappij B.V. nu ook live met Metacom

Vink is niet gewoon één bedrijf. De Vink Holding bevatte tot kort geleden een afvalverwerkingsbedrijf, een transportbedrijf, een aannemingsbedrijf, een Milieutechnisch Adviesbureau, betonbedrijf én installatiebedrijf. Per afgelopen 1 juli gingen de aannemingsmaatschappij en het milieutechnisch adviesbureau op eigen voet verder. En daar hoort ook een nieuwe ICT omgeving bij.

Geen onbekend terrein
Vink Holding werkt al meer dan 10 jaar met de oplossingen van VanMeijel. Het Metacom Platform is dan ook geen onbekend terrein voor de meeste medewerkers. Maar de overstap naar een nieuwe systeem-omgeving, met een inrichting die aansluit bij de werkwijzen van nu, dát was wel even een uitdaging. 

Toendertijd is Metacom ingericht op de verschillende bedrijven en activiteiten in de holding.  ‘’Nu kunnen we ons met de werkzaamheden, en dus ook het systeem, weer focussen op de Grond- Weg en Waterbouw’’, zegt Harold van Buren, één van de eigenaren van Vink Aannemingsmaatschappij B.V. en Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. Er is een nieuwe Metacom omgeving opgebouwd voor de nieuwe B.V.’s, zo kan het nieuwe bedrijf ook echt met een schone lei beginnen. 

Procesoptimalisaties
Om het systeem goed aan te laten sluiten bij de nieuwe bedrijven, zijn er verschillende optimalisaties doorgevoerd. ‘’Dat begint eigenlijk al bij de orderverwerking en calculaties’’, geeft Harold aan. Zo zijn de kostprijzen bijgewerkt, de kostensoorten aangepast en de middelen opgeschoond. ‘’Alles is nu weer up-to-date en de projectbewaking is aanzienlijk verbeterd, dat maakt het veel eenvoudiger en inzichtelijker om mee te werken.’’ 

Er is intensief samengewerkt tussen Vink en VanMeijel om de data van de holding over te zetten naar de nieuwe omgeving. In de toekomst wil Vink steeds meer gaan doen met dashboards, zodat de data met slechts een paar klikken beschikbaar is. 


V.l.n.r. Marco van Santen, André Richter, Jelle de Vries, Harold van Buren, Jan Uffels

‘’De data staat op de goede plek, nu kunnen we dit steeds beter inzichtelijk gaan maken.’’ 

Continu verbeteren
Met het oog op de toekomst wil Vink Aannemingsmaatschappij B.V. en Vink Milieutechnisch Adviesbureau zich continu blijven verbeteren. ‘’ICT wordt voor de bouw steeds belangrijker’’, zegt Harold. Het verzamelen van data en het vastleggen van gegevens gebeurt op de projecten. ‘’Deze data makkelijker en sneller inzichtelijk maken, dat is waar we mee bezig zijn en mee bezig blijven. Zo kunnen we de sturing op projecten nog verder verbeteren.’’ 

Ook VanMeijel kijkt uit naar de toekomst en is blij dat de nieuwe BV’s van Vink aan de slag gaan met het Metacom Platform.

Wil je meer weten over hoe digitalisering van processen jouw (bouw)bedrijf verder kan helpen? Bekijk dan onze verschillende brochures. We gaan graag met je in gesprek!

blog

Digitalisering.header-(1)_(1)_.png

3 uitdagingen voor de bouw & de rol van digitalisering

Een enorm woningtekort , duurzaamheid en te weinig personeel: de komende jaren staat de bouw een enorme opgave te wachten. Hoe ga je om met deze uitdagingen? In deze blog zoomen we verder in op deze drie grote uitdagingen en ontdek je welke rol digitalisering hierbij speelt.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

Evenementen

Materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder