0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Van der Steen en DSP

Metacom is verbindende schakel voor Digitaal Samenwerking Platform (DSP)

Het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) zorgt voor de digitalisering in de kabel- en leidingenbranche. Gebr. van der Steen Bedrijven is één van de initiatiefnemers van het platform. Van de opdrachten die via DSP worden aangeboden, maakt de organisatie projecten automatisch aan en is de gehele administratieve afhandeling gewaarborgd. Metacom zorgt voor de koppelingen met het DSP. Het grote voordeel? Een volledig digitale informatie uitwisseling en een optimale samenwerking binnen de keten.

Gebr. van der Steen Bedrijven is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van de ondergrondse- en bovengrondse infrastructuur. Veel wat door de talloze kabels en leidingen loopt (denk aan data, water, gas en elektriciteit) is gerealiseerd door het Berlicumse bedrijf.

Makkelijk communiceren op één lijn
Het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) is gecreëerd om de papieren stromen en diverse PDF-documenten in de kabel- en leidingenbranche aan te pakken. Waar eerst elk moment van overdracht ook een ‘overtypmoment’ was, verloopt dankzij het platform de opdrachtgeving en communicatie tussen netbeheerders en aannemers op een efficiënte, digitale wijze. Zo realiseert het DSP aanzienlijke procesverbeteringen en besparingen, maar ook een zo efficiënt en transparant mogelijk aansluitproces voor de klant.

Dit doet Metacom
Metacom verzorgt de koppeling met het DSP. Door de koppeling kunnen medewerkers de opdrachten van netbeheerders ontvangen, verwerken en weer opleveren. Metacom zorgt ervoor dat automatisch vanuit de opdracht in het DSP een project wordt aangemaakt. Alle informatie rondom het project, inclusief de administratieve afhandelingen, wordt hierin bijgehouden per discipline. Ook wanneer de monteur het werk gereed meld, wordt dit bijgewerkt in Metacom. Zodra de netbeheerder deze gegevens goedkeurt kan er vanuit Metacom een factuur worden aangemaakt.

Snelle aansturing met GO MapForms
Metacom legt ook de koppeling met de applicatie Go MapForms. Hiermee ontvangt de monteur zijn opdracht en kan hij deze verder aanvullen met gegevens van zijn werkzaamheden, bijvoorbeeld alfanumerieke data en schetsen. Is de opdracht afgerond door de monteur? Dan wordt deze in GO MapForms gecontroleerd. Na goedkeuring worden de opleverdocumenten naar het DSP gestuurd. Vanuit hier worden deze documenten weer met de opdrachtgevers gedeeld.

Geen omkijken naar door ESB
De communicatie tussen Metacom, het DSP en Go MapForms is echter niet mogelijk zonder de ESB (Enterprise Service Bus). De ESB zet de applicaties met elkaar in verbinding, zodat de gegevens gesynchroniseerd zijn. Deze synchronisatie vindt automatisch plaats op de achtergrond. Met de ESB verbinding kunnen processen vereenvoudigd worden. Zo worden er bijvoorbeeld automatisch taken opgepakt en weggewerkt zonder dat er iemand omkijken naar heeft.

Digitale werkwijze: de standaard voor iedereen
Kortom, door de verschillende koppelingen binnen het DSP en het gebruik van Metacom verloopt het totale berichtenverkeer digitaal. Deze uniforme digitale informatie uitwisseling tussen netbeheerders en aannemers optimaliseert de samenwerking binnen de keten.

Als het aan Gebr. Van der Steen ligt heeft het DSP de ambitie om in de toekomst meer te betekenen voor de combi-partners, met nieuwe producten en diensten. Bijvoorbeeld in het ondersteunen van meer werkstromen en het aantal aangesloten partijen te laten toenemen (zowel netbeheerders als aannemers). Ook wordt er gekeken naar een verdere ondersteuning met koppelingen van bijvoorbeeld gemeentesystemen.

blog

Header_blog_Marloes_verandering

Succesvolle organisatieverandering in zes stappen

Je weet dat aandacht voor veranderen belangrijk is om een ICT project succesvol in gebruik te nemen. Maar hoe pak je dit aan? En waar begin je mee? In dit deel van mijn blogreeks over verandermanagement neem ik je mee in een stappenplan voor (verdere) digitalisering binnen jouw organisatie en hoe wij jullie hierbij kunnen helpen.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

Evenementen

webinar-ifa-online-2021

Webinar | Slim omgaan met je inkoopfacturen? Digitaliseren met IFA Online

Bouwbedrijven hebben dagelijks te maken met talloze inkomende facturen. Het verwerken van deze facturen kost vaak veel tijd. Binnenkomende facturen worden op verschillende manieren naar diverse personen doorgestuurd om goedkeuring te krijgen voor de betaling. Kan het simpeler? Volgens ons wel.

Lees verder