0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Van der Steen en DSP

Metacom is verbindende schakel voor Digitaal Samenwerking Platform (DSP)

Het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) zorgt voor de digitalisering in de kabel- en leidingenbranche. Gebr. van der Steen Bedrijven is één van de initiatiefnemers van het platform. Van de opdrachten die via DSP worden aangeboden, maakt de organisatie projecten automatisch aan en is de gehele administratieve afhandeling gewaarborgd. Metacom zorgt voor de koppelingen met het DSP. Het grote voordeel? Een volledig digitale informatie uitwisseling en een optimale samenwerking binnen de keten.

Gebr. van der Steen Bedrijven is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van de ondergrondse- en bovengrondse infrastructuur. Veel wat door de talloze kabels en leidingen loopt (denk aan data, water, gas en elektriciteit) is gerealiseerd door het Berlicumse bedrijf.

Makkelijk communiceren op één lijn
Het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) is gecreëerd om de papieren stromen en diverse PDF-documenten in de kabel- en leidingenbranche aan te pakken. Waar eerst elk moment van overdracht ook een ‘overtypmoment’ was, verloopt dankzij het platform de opdrachtgeving en communicatie tussen netbeheerders en aannemers op een efficiënte, digitale wijze. Zo realiseert het DSP aanzienlijke procesverbeteringen en besparingen, maar ook een zo efficiënt en transparant mogelijk aansluitproces voor de klant.

Dit doet Metacom
Metacom verzorgt de koppeling met het DSP. Door de koppeling kunnen medewerkers de opdrachten van netbeheerders ontvangen, verwerken en weer opleveren. Metacom zorgt ervoor dat automatisch vanuit de opdracht in het DSP een project wordt aangemaakt. Alle informatie rondom het project, inclusief de administratieve afhandelingen, wordt hierin bijgehouden per discipline. Ook wanneer de monteur het werk gereed meld, wordt dit bijgewerkt in Metacom. Zodra de netbeheerder deze gegevens goedkeurt kan er vanuit Metacom een factuur worden aangemaakt.

Snelle aansturing met GO MapForms
Metacom legt ook de koppeling met de applicatie Go MapForms. Hiermee ontvangt de monteur zijn opdracht en kan hij deze verder aanvullen met gegevens van zijn werkzaamheden, bijvoorbeeld alfanumerieke data en schetsen. Is de opdracht afgerond door de monteur? Dan wordt deze in GO MapForms gecontroleerd. Na goedkeuring worden de opleverdocumenten naar het DSP gestuurd. Vanuit hier worden deze documenten weer met de opdrachtgevers gedeeld.

Geen omkijken naar door ESB
De communicatie tussen Metacom, het DSP en Go MapForms is echter niet mogelijk zonder de ESB (Enterprise Service Bus). De ESB zet de applicaties met elkaar in verbinding, zodat de gegevens gesynchroniseerd zijn. Deze synchronisatie vindt automatisch plaats op de achtergrond. Met de ESB verbinding kunnen processen vereenvoudigd worden. Zo worden er bijvoorbeeld automatisch taken opgepakt en weggewerkt zonder dat er iemand omkijken naar heeft.

Digitale werkwijze: de standaard voor iedereen
Kortom, door de verschillende koppelingen binnen het DSP en het gebruik van Metacom verloopt het totale berichtenverkeer digitaal. Deze uniforme digitale informatie uitwisseling tussen netbeheerders en aannemers optimaliseert de samenwerking binnen de keten.

Als het aan Gebr. Van der Steen ligt heeft het DSP de ambitie om in de toekomst meer te betekenen voor de combi-partners, met nieuwe producten en diensten. Bijvoorbeeld in het ondersteunen van meer werkstromen en het aantal aangesloten partijen te laten toenemen (zowel netbeheerders als aannemers). Ook wordt er gekeken naar een verdere ondersteuning met koppelingen van bijvoorbeeld gemeentesystemen.

blog

Header_metacom_essentials

Een succesvolle implementatie van Metacom Essentials: van kick-off tot livegang

De knoop is doorgehakt, de handtekening is gezet. Het nieuwe ERP-systeem gaat er nu dan écht komen. Met Metacom Essentials heb je voor een softwarepakket gekozen dat relatief snel klaar is voor gebruik. Een implementatietraject van iets nieuws blijft spannend voor je bedrijf: hoe zal het traject verlopen? En wat kun je doen om het traject ook zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen? Om die vragen te beantwoorden geef ik je met deze blog een kijkje achter de schermen bij het implementatietraject van Metacom Essentials.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

Evenementen

Webinar_Header_Essentials

Webinar | Digitaal bouwen nu ook voor MKB bedrijven

Als ondernemer in de bouw of infra heb je dagelijks te maken met verschillende uitdagingen. Projecten worden steeds gecompliceerder en opdrachtgevers stellen steeds meer eisen. Daarnaast leven we in een tijd waarin technologische vooruitgang overgaat in de hoogste versnelling. Digitale toepassingen spelen een steeds grotere rol in alles wat we doen en wat we realiseren. Ook in de bouw.

Lees verder