0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

KWP installaties kiest voor logistieke zekerheid met Metacom+ | Nieuws | VanMeijel

KWP installaties kiest voor logistieke zekerheid met Metacom+

KWP installaties, gevestigd in Kraggenburg, was op zoek naar een ERP-systeem dat aansluit bij hun eigen werkwijze: flexibel, beheersbaar en toegankelijk voor iedereen. Dat heeft het bedrijf gevonden in Metacom+. KWP gebruikt het platform om te werken met een altijd actuele informatiestroom uit één bron, snel calculaties te maken, eenvoudig inkopen te doen en makkelijk de gewenste producten te leveren. Kortom, om het logistieke proces volledig te ondersteunen en efficiency te bieden waar nodig.

Geen kant-en-klaar pakket
KWP levert en monteert diverse installaties in nieuwbouw woningen. Het bedrijf zocht een ERP systeem waarmee ze volledig ‘in control’ kunnen zijn, ook in tijden van groei. Bert-Jan Winters: “Voor ons als KWP installaties is het essentieel dat processen beheersbaar zijn, in financiële en kwaliteitsborgende zin, en dat wij te allen tijde werken met actuele informatie. En hoewel VanMeijel niet installatietechnisch gebonden is, sluit Metacom+ aan bij onze behoeften en onze ambities. Geen kant-en-klaar aangeleverd pakket, maar een inrichting die volledig aangepast is op onze werkwijze en processen. Het platform biedt hiermee de flexibiliteit die wij zochten.”

Volledig verweven in het bedrijfsproces: werken vanuit één bron
Vaak gaan ontwerpspecificaties binnen de installatiebranche langs een aaneenschakeling van afdelingen: de calculator, de tekenaar, de werkplaats, de uitvoerder, de monteur en uiteindelijk naar de hulpmonteur. In elke schakel van de keten kunnen wijzigingen ontstaan.
Dit ‘gat’ heeft KWP gedicht met Metacom+: het platform zorgt er namelijk voor dat alle afdelingen worden voorzien van informatie over materiaal, materieel en personeel uit één eenduidige bron. Zo kan KWP geprefabriceerde installatieonderdelen leveren en monteren volgens de exacte ontwerpspecificaties. Op deze manier worden er aanzienlijk minder slagen gemaakt én heeft KWP logistieke zekerheid.

“Van complex naar simpel. Dat doet Metacom+.”

Iedereen in verbinding
Met deze eenduidige bron van informatie wordt het hele proces integraal aangestuurd. Dit bewaakt ook de eenvoud, de structuur én omdat het een open platform is, is het zeer gebruiksvriendelijk voor de ‘niet-ICT’ mensen. Bert-Jan: “Voorheen werkten we bij een grote organisatie. Toen was er een zichtbare kloof tussen ons op het kantoor en de bouwplaatsmedewerker die uiteindelijk installeerde. Met Metacom is dit nu verbeterd: we staan allemaal met elkaar in verbinding.”

Kwaliteitscontrole? Zo gepiept
Het werken vanuit een eenduidige informatiebron heeft meer voordelen voor KWP. Zo wordt op de bouwplaats binnen enkele stappen eenvoudig een kwaliteitscontrole uitgevoerd. Hiermee wordt automatisch een kwaliteitsrapport gegenereerd en verzonden, inclusief foto’s en keuringsrapporten. Dit neemt veel handmatig werk weg van de projectleider en de medewerkers op de bouwplaats.

Altijd in control
Tevens is specifieke informatie (denk aan levertijden van te bestellen onderdelen) geïntegreerd in modellen. “Dit werkt enorm eenvoudig, de ontwerper hoeft alleen maar aan te geven welk model hij gaat gebruiken. Hierna gaat onze administratie gelijk aan de slag met de werkvoorbereiding. Kortom, alle disciplines werken weer samen rondom die ene bron van informatie. En zo zijn wij altijd in control.”

Stap voor stap naar de toekomst
Metacom+ versterkt KWP in haar groeiambitie. “Metacom+ in combinatie met onze werkwijze maakt onze bouwplaatsmedewerker efficiënt, effectief én met de gewenste kwaliteit. Zo kunnen wij logistieke zekerheid garanderen volgens de ontwerpspecificaties van de klant. Dit zien wij ook als opstap naar de toepassing van technologische ontwikkelingen in de toekomst. Denk aan 3D-printen en robotica in de bouw. Stap voor stap maken we kleine verbeterslagen en komen er nieuwe, uitdagende projecten op ons pad. Metacom+ sluit naadloos aan bij de filosofie van KWP: het werk voor iedereen eenvoudig en leuk maken. En dat is wat wij doen!”

blog

Header_metacom_essentials

Een succesvolle implementatie van Metacom Essentials: van kick-off tot livegang

De knoop is doorgehakt, de handtekening is gezet. Het nieuwe ERP-systeem gaat er nu dan écht komen. Met Metacom Essentials heb je voor een softwarepakket gekozen dat relatief snel klaar is voor gebruik. Een implementatietraject van iets nieuws blijft spannend voor je bedrijf: hoe zal het traject verlopen? En wat kun je doen om het traject ook zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen? Om die vragen te beantwoorden geef ik je met deze blog een kijkje achter de schermen bij het implementatietraject van Metacom Essentials.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

Evenementen

Webinar_Header_Essentials

Webinar | Digitaal bouwen nu ook voor MKB bedrijven

Als ondernemer in de bouw of infra heb je dagelijks te maken met verschillende uitdagingen. Projecten worden steeds gecompliceerder en opdrachtgevers stellen steeds meer eisen. Daarnaast leven we in een tijd waarin technologische vooruitgang overgaat in de hoogste versnelling. Digitale toepassingen spelen een steeds grotere rol in alles wat we doen en wat we realiseren. Ook in de bouw.

Lees verder