0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

KWP installaties kiest voor logistieke zekerheid met Metacom+ | Nieuws | VanMeijel

KWP installaties kiest voor logistieke zekerheid met Metacom+

KWP installaties, gevestigd in Kraggenburg, was op zoek naar een ERP-systeem dat aansluit bij hun eigen werkwijze: flexibel, beheersbaar en toegankelijk voor iedereen. Dat heeft het bedrijf gevonden in Metacom+. KWP gebruikt het platform om te werken met een altijd actuele informatiestroom uit één bron, snel calculaties te maken, eenvoudig inkopen te doen en makkelijk de gewenste producten te leveren. Kortom, om het logistieke proces volledig te ondersteunen en efficiency te bieden waar nodig.

Geen kant-en-klaar pakket
KWP levert en monteert diverse installaties in nieuwbouw woningen. Het bedrijf zocht een ERP systeem waarmee ze volledig ‘in control’ kunnen zijn, ook in tijden van groei. Bert-Jan Winters: “Voor ons als KWP installaties is het essentieel dat processen beheersbaar zijn, in financiële en kwaliteitsborgende zin, en dat wij te allen tijde werken met actuele informatie. En hoewel VanMeijel niet installatietechnisch gebonden is, sluit Metacom+ aan bij onze behoeften en onze ambities. Geen kant-en-klaar aangeleverd pakket, maar een inrichting die volledig aangepast is op onze werkwijze en processen. Het platform biedt hiermee de flexibiliteit die wij zochten.”

Volledig verweven in het bedrijfsproces: werken vanuit één bron
Vaak gaan ontwerpspecificaties binnen de installatiebranche langs een aaneenschakeling van afdelingen: de calculator, de tekenaar, de werkplaats, de uitvoerder, de monteur en uiteindelijk naar de hulpmonteur. In elke schakel van de keten kunnen wijzigingen ontstaan.
Dit ‘gat’ heeft KWP gedicht met Metacom+: het platform zorgt er namelijk voor dat alle afdelingen worden voorzien van informatie over materiaal, materieel en personeel uit één eenduidige bron. Zo kan KWP geprefabriceerde installatieonderdelen leveren en monteren volgens de exacte ontwerpspecificaties. Op deze manier worden er aanzienlijk minder slagen gemaakt én heeft KWP logistieke zekerheid.

“Van complex naar simpel. Dat doet Metacom+.”

Iedereen in verbinding
Met deze eenduidige bron van informatie wordt het hele proces integraal aangestuurd. Dit bewaakt ook de eenvoud, de structuur én omdat het een open platform is, is het zeer gebruiksvriendelijk voor de ‘niet-ICT’ mensen. Bert-Jan: “Voorheen werkten we bij een grote organisatie. Toen was er een zichtbare kloof tussen ons op het kantoor en de bouwplaatsmedewerker die uiteindelijk installeerde. Met Metacom is dit nu verbeterd: we staan allemaal met elkaar in verbinding.”

Kwaliteitscontrole? Zo gepiept
Het werken vanuit een eenduidige informatiebron heeft meer voordelen voor KWP. Zo wordt op de bouwplaats binnen enkele stappen eenvoudig een kwaliteitscontrole uitgevoerd. Hiermee wordt automatisch een kwaliteitsrapport gegenereerd en verzonden, inclusief foto’s en keuringsrapporten. Dit neemt veel handmatig werk weg van de projectleider en de medewerkers op de bouwplaats.

Altijd in control
Tevens is specifieke informatie (denk aan levertijden van te bestellen onderdelen) geïntegreerd in modellen. “Dit werkt enorm eenvoudig, de ontwerper hoeft alleen maar aan te geven welk model hij gaat gebruiken. Hierna gaat onze administratie gelijk aan de slag met de werkvoorbereiding. Kortom, alle disciplines werken weer samen rondom die ene bron van informatie. En zo zijn wij altijd in control.”

Stap voor stap naar de toekomst
Metacom+ versterkt KWP in haar groeiambitie. “Metacom+ in combinatie met onze werkwijze maakt onze bouwplaatsmedewerker efficiënt, effectief én met de gewenste kwaliteit. Zo kunnen wij logistieke zekerheid garanderen volgens de ontwerpspecificaties van de klant. Dit zien wij ook als opstap naar de toepassing van technologische ontwikkelingen in de toekomst. Denk aan 3D-printen en robotica in de bouw. Stap voor stap maken we kleine verbeterslagen en komen er nieuwe, uitdagende projecten op ons pad. Metacom+ sluit naadloos aan bij de filosofie van KWP: het werk voor iedereen eenvoudig en leuk maken. En dat is wat wij doen!”

blog

Banner.jpg

Een digitaal inkoopproces? Zo werkt 3 way matching

Inkoopprocessen zijn vaak complex en medewerkers doen vaak nog aankopen zonder de juiste autorisatie. Je wilt het budget zo slim mogelijk besteden, toch? Door strategisch in te kopen, kan er namelijk fors geld worden bespaard. ‘3 way matching’ is hierbij dan ook voor velen geen onbekend begrip, dit betreft de afstemming tussen de drie belangrijkste stappen in het inkoopproces: de bestelling, de levering en de factuur. VanMeijel kan dit proces volledig automatiseren met onze slimme Metacom (Online) oplossingen. 

Lees verder

case studies

headerunited_newversion_mob_1.jpg

Geen enorme papierstroom, maar digitaal werken in Metacom

bekijk de case study

Evenementen

WebinarKeesGroot.jpg

Webinar | Metacom 2020: wat is er nieuw?

We ontwikkelen voortdurend aan het Metacom platform. Het platform bevat een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen waarmee jij makkelijker, slimmer én sneller kunt werken. Wat zijn de nieuwe toepassingen in Metacom 2020?

Lees verder