0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Factuurautomaat_VT

Factuur automaat verder geoptimaliseerd | Metacom Essentials voor verticaal transport

Wat je als kraanbedrijf niet wilt, is uitgevoerd werk zonder hiervoor betaald te krijgen. Of dat een opdrachtgever discussie voert over de kosten die berekend worden. Dit alles voorkom je door gebruik te maken van de factuurautomaat binnen Metacom Essentials.

Werken volgens afspraak
Binnen Metacom Essentials is relatie- en prijsbeheer, planning, uitvoering en facturatie volledig geintegreerd. Onder water zijn prijsafspraken gekoppeld aan een werkopdracht. Zo weet het systeem op basis van de geregistreerde tijden en werkzaamheden welke prijzen (inclusief een onbeperkt aantal variaties voor toeslagen, aanrijtijden, kosten hulpstukken etc.) jij hebt afgesproken met jouw klant. 

Een optimaal werkproces
Dit proces is nu nog verder geoptimaliseerd; zodra de uitvoerder in de app van de machinist aftekent voor verricht werk, genereert de factuurautomaat automatisch een ‘voorstel te factureren bedragen’ op. Hierbij wordt rekening gehouden met prijsafspraken en uitzonderingen die zijn vastgelegd. Hierop kun jij hier nog aanpassingen maken, bijvoorbeeld als je een bedrag niet wilt berekenen of juist extra wilt toevoegen. Discussie voorkomen
Toch ontstond nog wel eens discussie over de berekende kosten. Om dit te voorkomen wordt nu de afgetekende werkbon uit de app automatisch toegevoegd aan de factuur. Dit voorkomt discussie omdat de klant akkoord is gegaan met de werkzaamheden zoals op de bon vermeld. Ook is het mogelijk automatisch een mandagenregister te genereren en met de factuur mee te sturen. Mandagen worden opgebouwd aan de hand van teruggeschreven werktijden van de machinisten. Zo ziet jouw klant welk werk is verricht, welke uren gewerkt zijn en waarmee de uitvoerder ter plaatse akkoord is gegaan. De automaat kan facturen opmaken en automatisch samenvoegen met de getekende werkbonnen of mandagenstaten; hiervoor is geen handwerk noodzakelijk. Zo voorkom je discussie en worden facturen sneller betaald. 

blog

Materieelbeheer.header_.png

Het belang van goede materieelbeheer software | 4 redenen

Materieel is één van de meest kostbare activa binnen jouw organisatie. Om mens en materieel optimaal in te zetten is een goede planning belangrijk. Maar, daarvoor heb je wel controle en zichtbaarheid over het beschikbare materieel nodig. In deze blog lees je waarom goede materieelbeheer software hierbij onmisbaar is.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

Evenementen

Materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder