0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Header_ING_digitaliseringindebouw

Digitalisering in de bouw: de volgende stap is uitdagender

Het digitalisatie tempo in de bouwsector is de laatste jaren afgenomen, de vaart is er uit. Onlangs is er een nieuw rapport uitgebracht over: ‘Digitalisering in de bouw’. Ook VanMeijel werkte hieraan mee. Het ING Economisch bureau ging het gesprek over digitalisering van de bouwsector met Theo van Meijel aan.

Tussen bouwbedrijven zijn de verschillen van digitalisering groot. Sommigen zijn koploper en zien vele kansen, anderen kijken nog liever even de kat uit de boom. Toch heeft de bouwsector in de periode 2011-2015 wel een flinke digitale inhaalslag gemaakt. De digitale voordelen zijn namelijk groot:

  • De efficiency neemt toe;
  • Je kan sturen op data;
  • Je kan beter voldoen aan de nieuwe Wet Kwaliteitsborging.

Maar, digitaliseren gaat niet zomaar. Sommige bouwbedrijven zien (nog) geen noodzaak voor digitalisering, er is nog altijd een tekort aan geschikt personeel en een volgende stap in digitalisering is vaak complexer omdat het vraagt om diepe integraties tussen processen, afdelingen en mensen.

Meerdere wegen naar succes
Om digitalisering toch verder door te zetten is bewustwording, een juiste mindset en intententie van het volledige personeel en management essentieel. Er zijn meerdere wegen die naar succes leiden. Kies je voor digitalisering ‘inkopen’ zodat je volledig ontzorgd wordt, of wil je zelf aan de gang met processen modelleren? Digitalisering vraagt om scherpe strategische keuzes. VanMeijel helpt bouwbedrijven en aanverwante sectoren deze stap te maken. 

Het volledige rapport van ING Economisch bureau lees je hier. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf rondom digitalisering en efficiënter werken? Neem contact met ons op!

blog

Header_Calculatie_Michael2.png

Calculatie software en een konijnenhok

Sinds een paar maanden heb ik twee nieuwe gezinsleden. Twee mannetjes. Een bruine. En een grijs/witte. Konijnen, voor de volledigheid. Ze heten Nacho en Ginny. Namen die hoogstpersoonlijk zijn bedacht door mijn jongste dochter van zeven. Omdat ze nacho’s zo lekker vindt. Voor het andere konijn had ze eerst nog Oreo in gedachten. Maar leuker nog was een naam van iets dat mama zo lekker vindt. Dus Nacho en Ginny it is.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

Evenementen

CONNECT_Emailhandtekening_600px.png

VanMeijel Connect | digitaal evenement | 13.00 - 15.30 uur

Save the date voor ons digitale event: 'VanMeijel Connect'.

Lees verder