0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Haegens_kiestvoorMetacom

Digitaal hijsen in plaats van digitaal bouwen Haegens | horizontaal en verticaal transport kiest voor Metacom

Haegens | horizontaal en verticaal transport (Haegens) kiest voor een toekomstbestendig ICT landschap. Het horizontaal- en verticaal transport bedrijf uit het zuidelijke Elsendorp is een onderneming met ca. 30 kranen én ca. 30 trucks/opleggers. Naast de verhuur van kranen, vrachtauto's en rijplaten, bestaat de vloot van Haegens uit autolaadkranen, bakwagens met rijplatenkranen, verreikers en diverse machines t.b.v. het uitvoeren van machineverhuizingen (zoals heftrucks, compactkranen, Pick & Carry kranen en een speciaal ingerichte gereedschapswagen).

Digitalisering is geen onbekend begrip voor Haegens. Al eerder werkte het bedrijf met Metacom, waarna een decennium terug werd gekozen voor een ander planpakket. Toch werkte dit niet volledig naar wens en werden meerdere programma’s gebruikt om de processen voor bijvoorbeeld urenregistraties te stroomlijnen. Om die reden besloot Haegens het ICT-landschap nog eens integraal onder de loep te nemen.  

Het planproces
Door diverse gesprekken met software aanbieders en collega kraanbedrijven, zoals M. Verschoor uit Sassenheim, kwam VanMeijel in beeld. ‘’Eigenlijk is de verticaal transport wereld niet zo groot, daardoor hebben we regelmatig contact met elkaar onderling’’, geeft Ruud Coopmans, bedrijfsleider bij Haegens | horizontaal en verticaal transport, aan. ‘’Onlangs heeft Verschoor een succesvolle implementatie met VanMeijel afgerond, en aangezien VanMeijel een ‘’oude’’ bekende is, is zo het balletje gaan rollen.’’ Juist omdat planning zo’n belangrijk aspect is voor ieder Verticaal Transportbedrijf, werd gezocht naar een oplossing waar het planscherm zeer nauw aansloot bij de verwachting. 

Volledig in de cloud
Het doel is om met alle 50 medewerkers steeds meer in de cloud te werken. ‘’Zowel de binnen- als buitendienst medewerkers hebben hier veel profijt van. Documenten kunnen intern op één locatie worden toegevoegd en gewijzigd en extern via een tablet worden geopend. Het gesleep met mappen behoort hierdoor tot het verleden.’’ Dit is één van de aspecten waar Haegens winst mee wil behalen. “Daarnaast willen we de urenregistratie koppelen aan onze werkopdrachten en TLN-cao integreren. Dit scheelt energie en is minder foutgevoelig”. 

Efficiencyslag 
Een belangrijk pluspunt is de volledige integratie met een financiële omgeving. Doordat Metacom een volledige financiële oplossing biedt, is koppelen met een extern pakket niet nodig. Dit biedt vergaande voordelen al vroeg in het proces, volgens Ruud. ‘’Als er een aanvraag binnenkomt van een klant, kunnen we bij het plannen al zien of de klant bij is met betalingen. Ook wordt het nu mogelijk facturen te sturen vanuit de factuurautomaat. Zodra een opdracht is uitgevoerd en deze registratie binnenkomt, berekent het systeem op basis van de vastgelegde prijzen, toeslagen, minimale huurperiode etc. welk bedrag gefactureerd moet worden. En deze factuur wordt al direct klaargezet voor verzending. Hiermee gaat onze administratie veel tijd besparen!’’

Metacom voor Verticaal Transport
Metacom Essentials voor Verticaal Transport is dé oplossing om de doelen van Haegens te realiseren. Het systeem integreert het volledige proces: van relatiebeheer en orderintake, tot planning en financieel. Door binnen- en buitendienst met elkaar te verbinden, ontstaat er een volledig digitaal proces binnen Haegens. Professioneel, doelgericht en efficiënt werken wordt hiermee realiseerbaar. 

Wil je meer weten over onze oplossingen voor jouw verticaal transport bedrijf? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.


 

blog

MetacomOnline_proces

Welk proces ga jij digitaliseren met Metacom Online?

Dagelijks worden grote hoeveelheden informatie verwerkt. Op kantoor én daarbuiten: overal wordt informatie bekeken, gewijzigd en toegevoegd. In de meest ideale situatie is die informatie altijd beschikbaar, correct en volledig. In de praktijk loopt dit vaak iets minder soepel. Wat als er iets bestond dat zó eenvoudig was dat iedereen er mee kon werken? Iets voor het verwerken van al die dagelijkse informatie zoals werkbonnen en urenbriefjes? Iets wat het werk simpeler en efficiënter maakt…

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

Evenementen

workshop_metacomonline.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder