0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

CBTT Blog header

CTBB B.V. kiest voor Metacom: “Ook als kleinere organisatie wil je met de tijd mee gaan”

Civiel Technisch Bureau Bergambacht B.V. (CTBB) kiest voor digitalisering met Metacom. “Werken met één platform betekent voor ons minder faalkosten, meer zekerheid, just-in-time kostenbewaking én overzicht. ”

Over CTBB
Het in Bergambacht gevestigde CTBB verricht werken aan de infrastructuur in binnen- en buitenruimten. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het engineeren en realiseren van distributiecentra. CTBB telt tien medewerkers. 

Eén centrale plek voor data
Eerst maakte CTBB gebruik van verschillende softwarepakketten. Fouad Ramdani, directeur van CTBB, legt uit waarom dit niet handig was. “Wanneer je werkt met verschillende software om registraties te doen, ontstaan er op verschillende plekken verzamelingen van data. We werkten met een calculatieprogramma, een financieel programma en hier en daar Excel. Het bundelen van deze data kostte ons veel tijd. Daarbij is het ook lastiger om op deze data conclusies te trekken.” 

Omdat CTBB met veel uiteenlopende projecten bezig is wilde het bedrijf meer grip hierop hebben. “Wij willen duidelijk inzicht hebben in het resultaat van een bepaald project, zonder hier onnodige tijd en energie in te steken. Daarom willen we onze informatie gestroomlijnd, geïntegreerd en gecentraliseerd hebben. Eén digitaal platform met data: dat kan met Metacom. En het is ook nog eens gebruiksvriendelijk.” 

Meer efficiency
Binnen CTBB gaan acht mensen met Metacom werken. “Voor deze mensen gaat het werk een stuk makkelijker worden. We geven onze mensen simpelweg meer efficiency in hun dagelijkse bezigheden.” 

Naast Metacom gaat CTBB ook aan de slag met inkoopfactuur afhandeling met de oplossing SBF en IFA Online en de digitale urenregistratie. Deze oplossingen zijn onderdeel van Metacom Online, het cloudplatform waarmee je formulieren en werkprocessen op de bouwplaats kunt modelleren. 

Het implementatietraject is inmiddels in volle gang. “We zijn al druk bezig met een projectteam, bestaande uit mensen van VanMeijel en van CTBB. Dat bevalt tot nu toe goed. We krijgen goede feedback, er worden duidelijke afspraken gemaakt en we worden continu up-to-date gehouden van de voortgang.”  

Meebewegen = digitaliseren
Als het gaat over de toekomst heeft CTBB een duidelijk doel: groeien. “We willen als kleinere organisatie met de tijd meegaan. Daarom zorgen we dat we altijd up-to-date zijn, en kiezen we voor digitalisering. Daar willen we vooral mee doorgaan.”

blog

MetacomOnline_proces

Welk proces ga jij digitaliseren met Metacom Online?

Dagelijks worden grote hoeveelheden informatie verwerkt. Op kantoor én daarbuiten: overal wordt informatie bekeken, gewijzigd en toegevoegd. In de meest ideale situatie is die informatie altijd beschikbaar, correct en volledig. In de praktijk loopt dit vaak iets minder soepel. Wat als er iets bestond dat zó eenvoudig was dat iedereen er mee kon werken? Iets voor het verwerken van al die dagelijkse informatie zoals werkbonnen en urenbriefjes? Iets wat het werk simpeler en efficiënter maakt…

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

Evenementen

workshop_metacomonline.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder