0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Header.nieuws.co2

CO2 uitstoot, aanbesteden en de rol van software

Duurzaamheid en aanbestedingen hangen tegenwoordig nauw met elkaar samen. Duurzaam ondernemen is de toekomst. Hoe draag jij als bouwbedrijf je steentje bij aan een duurzame samenleving? En hoe zorg je ervoor dat deze impact ook echt zichtbaar is? Maak kennis met onze slimme software oplossingen en ontdek hoe zij bouwen simpeler maken.

De bouw als sector staat voor een grote uitdaging op het gebied van verduurzaming. Grondstoffengebruik, energiegebruik, watergebruik, CO2-uitstoot, afvalproductie… Geen eenvoudige klus. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam, oftewel: milieuvriendelijk en CO2-neutraal zijn. In 2030 moet de helft van de hectares natuur in stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden op een gezond stikstofniveau zitten.

Berekenen duurzaamheid
De vraag naar duurzaamheidsberekeningen neemt toe. In het afgelopen jaar werd bij zo’n 60 procent van de projecten/tenders om een duurzaamheids calculatie gevraagd. Drie jaar geleden was dit nog 30 procent, er is dus duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. En naar verwachting neemt dit in de toekomst alleen nog maar verder toe.

Data & een nieuwe manier van werken
Dit vergt vernieuwingen van bouwbedrijven, zoals het investeren in duurzaam materieel én vernieuwingen in de manier van werken. Van ontwerpfase en calculatie tot aan de uitvoering van een project. De informatiebehoefte groeit en het borgen en verantwoorden van data wordt steeds belangrijker. In de integratie van het duurzame aspect in het bouwproces speelt automatisering een belangrijke rol.

Calculeren met stikstofemissies
Met onze oplossing wordt er vanuit de calculatie in het ERP systeem een overzicht gegenereerd met een stikstofberekening voor het gecalculeerde materieel. Zo is direct duidelijk of een project aan de stikstof eisen voldoet of niet. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende calculatie versies met elkaar te vergelijken, of een onderbouwing van bijvoorbeeld de stikstofdepositie te koppelen. Deze onderbouwing bevat alle informatie die nodig is voor het bevoegd gezag om het project te kunnen beoordelen. Op basis van calculatie en onderbouwing kan zo dus de complete vergunningaanvraag afgehandeld worden. 

Jouw innovatiepartner
Als specialist in bouw automatisering willen wij bouwbedrijven ondersteunen met de nieuwe procesvereisten die rondom duurzaamheid ontstaan. Naar verwachting zal duurzaamheid in elke fase van het bouwproces een rol gaan spelen: in de aanbestedingsfase, calculatie, uitvoering en zelfs projectbewaking op basis van emissies. Het belang van een geïntegreerde aanpak en ERP-oplossing wordt hiermee des te belangrijker. 

Wil je meer weten over onze werkwijze en over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.
 

blog

MetacomOnline_proces

Welk proces ga jij digitaliseren met Metacom Online?

Dagelijks worden grote hoeveelheden informatie verwerkt. Op kantoor én daarbuiten: overal wordt informatie bekeken, gewijzigd en toegevoegd. In de meest ideale situatie is die informatie altijd beschikbaar, correct en volledig. In de praktijk loopt dit vaak iets minder soepel. Wat als er iets bestond dat zó eenvoudig was dat iedereen er mee kon werken? Iets voor het verwerken van al die dagelijkse informatie zoals werkbonnen en urenbriefjes? Iets wat het werk simpeler en efficiënter maakt…

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

Evenementen

workshop_metacomonline.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder