0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

VanMeijel Next 2016

Nieuws-header_See_you_next_time_2016.png Het startpunt voor de digitale transformatie vond plaats tijdens Next 2016, op 15 november j.l. Tijdens deze dag stond alles in het teken hoe jij je bedrijf slimmer kunt maken, bouwprojecten beter én tegen minder kosten kunt uitvoeren en hoe de technologische innovaties je in staat stellen om dit mogelijk te maken. Loop ook voorop in misschien wel de grootste revolutie van de bouw ooit. Het kan zijn dat je deze dag hebt gemist, of graag wilt terugkijken. Daarom hebben wij een groot deel vastgelegd en hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Het digitale tijdperk gaat de bouw de komende jaren sneller dan ooit veranderen. 
Klanten, producten én processen: alles wordt slimmer. En beter. 
Maar wat moet je doen om met succes te transformeren naar een volledig digitaal bouwbedrijf?

VanMeijel Next 2016 - Aftermovie

VanMeijel Next 2016: Keynote 'De digitale transformatie'

Het digitale tijdperk gaat de bouw en je manier van werken de komende jaren sneller dan ooit veranderen. Klanten, producten én processen: alles wordt slimmer. En beter. Maar wat moet je doen om met succes te transformeren naar het bouwbedrijf van de toekomst? Frans van Meijel zal je tijdens de keynote sessie meenemen in de belangrijkste trends en het groeipad voor de komende jaren.

VanMeijel Next 2016: Praktijkverhaal van Werven

Van Werven modelleert en ontwikkelt zelf processen en apps met het Metacom Online platform. Hiermee behaalt Van Werven voordelen op het gebied van efficiency en kunnen ze meer bereiken met dezelfde mensen. Zo is de urenregistratie op de werkbon volledig gedigitaliseerd voor machinisten, kantoorpersoneel en chauffeurs. Daarnaast is Van Werven volop bezig met het digitaliseren van andere 'papieren' processen zoals het afhandelen van onderhoud- en schademeldingen. Laat je in deze sessie inspireren door Tjaco Naaktgeboren en Johan de Zwaan om zelf aan de slag te gaan met procesinnovatie. Tjaco Naaktgeboren is directeur Financieel, ICT en HRM bij Van Werven. Johan de Zwaan is dagelijks bezig bij Van Werven met het digitaliseren van werkprocessen met Metacom online.

VanMeijel Next 2016: Maak metacom informatie toegankelijk via portals

In deze sessie maak je kennis met het portal platform voor Metacom. Hiermee kun je informatie uit Metacom samenbrengen, presenteren en muteren zoals dat voor jou en je collega's handig is. Daarnaast kun je binnen de portal extra functionaliteit toevoegen, waardoor je effectiever kunt samenwerken. Om je snel op weg te helpen zijn er een aantal standaard portals beschikbaar die je een vliegende start geven. Denk bijvoorbeeld aan een portal voor opdrachtgevers, materieel en leveranciers. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over deze portals en laten we je zien hoe je ze eenvoudig aanpast.

VanMeijel Next 2016: Realiseer je project binnen tijd en budget

De wereld om ons heen, dus ook die van de bouwer, verandert constant. Een ieder die bij wil blijven of zelfs moet blijven, zal zich aan de nieuwe omstandigheden dienen aan te passen. Op dit moment nog stilstaan of nog even nadenken betekent achterblijven en leidt tot de ondergang. Projectmatig werken is een organisatievorm die uitstekend past bij het inspelen op veranderingen en dat doet de bouw op dit moment in een versneld tempo. De basis van projectmatig werken is resultaatgericht veranderen met duidelijke deliverables binnen afgesproken randvoorwaarden. Het draagt bij om de concurrentie, in een steeds sneller veranderende, complexer wordende en risicovolle industrie, het hoofd te bieden. Het daarbij behorende projectmanagement en projectcontrol worden derhalve steeds belangrijker zo niet onmisbaar. Het werken in projecten luistert uiterst nauw. Er zijn veel radertjes in het uurwerk die samen het succes bepalen en daar is een juiste, complete en volledig geïntegreerde tooling de reddingsboei om de vele radertjes die inzicht wensen te bedienen en winst als doelstelling te realiseren

VanMeijel Next 2016: 5 Strategieën om het digitale bouwbedrijf van de toekomst te worden

Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit en de versnelling zal de komende jaren voortzetten. Bedrijven én werknemers die hier niet in mee gaan, zullen het nog even volhouden, maar niet lang meer. Meegaan in de digitale transformatie is dus noodzakelijk om te overleven. Wij willen je hier bij helpen. Wij willen je helpen om in de toekomst succesvol te zijn en te transformeren naar een digitale bouwonderneming. Tijdens deze sessie krijg je vijf strategische acties om je digitale transformatie te starten.

VanMeijel Next 2016: Praktijkverhaal Den Ouden 'De klant centraal met metacom portals'

Om de service en het klantcontact te verbeteren, is Den Ouden voor de zomer van start gegaan met de relatie portal voor Metacom. Deze portal gebruikt Den Ouden om projectleiders en accountmanagers, die vaak onderweg zijn naar de klant, eenvoudiger toegang te geven tot de relatiegegevens die in Metacom zijn opgeslagen. In de portal is alle denkbare informatie over een relatie opgenomen: van contactgegevens en documentatie tot openstaande posten. Daarnaast gaat het gehele offerteproces aangestuurd worden vanuit de portal. Hans van Lith, hoofd financiën, vertelt welke resultaten Den Ouden haalt met Metacom portals. Pieter Bruinsma zal vertellen welke rol VanMeijel speelt in het realiseren van de relatie portal.

VanMeijel Next 2016: Procesinnovaties op maat met Metacom Online

Elk bouwproject is uniek. Dit vraagt veel flexibiliteit van de organisatie en processen. Hoe beter je met deze dynamiek om kunt gaan, hoe succesvoller je bent. Het nieuwe Metacom online platform biedt je de benodigde flexibiliteit. Tijdens deze sessie laten we zien hoe je met dit platform snel procesinnovaties op maat kunt realiseren. En hoe je processen vervolgens eenvoudig kunt aanpassen bij veranderende omstandigheden. Urenbriefjes, schadeformulieren, vergunningaanvragen: vele papieren processen kunnen met het platform worden geautomatiseerd en mobiel beschikbaar worden gemaakt. Kortom: doe inspiratie op waarmee je voorop kunt lopen.

Schrijf mij in

blog

Banner.jpg

Een digitaal inkoopproces? Zo werkt 3 way matching

Inkoopprocessen zijn vaak complex en medewerkers doen vaak nog aankopen zonder de juiste autorisatie. Je wilt het budget zo slim mogelijk besteden, toch? Door strategisch in te kopen, kan er namelijk fors geld worden bespaard. ‘3 way matching’ is hierbij dan ook voor velen geen onbekend begrip, dit betreft de afstemming tussen de drie belangrijkste stappen in het inkoopproces: de bestelling, de levering en de factuur. VanMeijel kan dit proces volledig automatiseren met onze slimme Metacom (Online) oplossingen. 

Lees verder

case studies

headerunited_newversion_mob_1.jpg

Geen enorme papierstroom, maar digitaal werken in Metacom

bekijk de case study

nieuws

header-instr-jan2021

Nieuwe instructievideo’s | Financieel, Bouwplaats en Fiatteringsroutes

Wij vinden het belangrijk dat je als gebruiker van Metacom goed en makkelijk je werkt kunt doen. Daarom maken we diverse instructievideo’s. Hiermee kun jij vlot aan de slag én kun je dus tijd kunt besparen.

Lees verder