0527 61 47 67
Send us an email
Support
Join newsletter

to overview

Jan van der Lee BV gaat bedrijfsprocessen optimaliseren met Metacom

Afgelopen week heeft Loon- en Groenbedrijf Jan van der Lee BV de overeenkomst getekend om aan de slag te gaan met Metacom. De implementatie gaat over enkele weken van start.

Versnipperd IT landschap
Van der Lee maakt tot op heden gebruik van meerdere applicaties. De financiële administratie wordt gerealiseerd in Exact. De calculaties en projecten worden bijgehouden in Agro IT. Voor het belangrijke proces binnen van der lee, de planning, heeft men een maatwerkoplossing laten ontwikkelen. Omdat de verschillende applicaties niet met elkaar zijn geïntegreerd, heeft Van der Lee in de huidige situatie te weinig inzicht in haar bedrijfsactiviteiten. Daarnaast heeft men veel dubbel werk met invoeren. 

Metacom (Online)
Marcel Snel, projectleider bij Van der Lee, vertelt: "Met Metacom wil Van der Lee de primaire bedrijfsprocessen integraal automatiseren. Door deze integratie verwachten wij met name in het planningsproces grote stappen te kunnen maken. Als het kantoorpersoneel is uitgerust met Metacom, willen we vervolgens zorgen dat ook de medewerkers in het veld worden aangesloten op Metacom. De mobiele werkopdracht van Metacom Online zal hiervoor een goede oplossing zijn". 

Actief in GWW en Groen
Waar loonbedrijf Jan van der Lee bv opereert als onderaannemer in de Grond-, Water-, en Wegenbouw (GWW), is Van der Lee Amstelveen Groen bv actief in de realisatie en onderhoud van groenvoorzieningen. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amstelveen. De GWW tak houdt zich vooral bezig met het leveren van diverse GWW-machines inclusief personeel. Denk hierbij aan tractoren, graafmachines, shovels, (knijper) vrachtwagens etcetera. Van der Lee Amstelveen Groen bv houdt zich met name bezig met het kant-en-klaar maken van tuinen en parken door middel van verwijdering, vernieuwing, aanleg, beplanting en onderhoud. Ook zijn ze gespecialiseerd in het plaatsen van beschoeiing. De combinatie en wisselwerking tussen deze bedrijven zorgen ervoor dat Van der Lee als een echte allrounder optreedt bij loonwerkzaamheden, grondverzet en groenvoorzieningen.

blog

Concurrentievoordeel | Column Frans van Meijel

Vaak wordt de stelling geopperd dat je met de inzet van ICT een groot concurrentievoordeel kunt behalen. Ik denk dat dit zeker klopt. Er gaat nu nog veel fout door een gebrek aan de juiste informatie, die ook nog eens niet op de juiste tijdstip en plaats beschikbaar is. Daarnaast is de administratieve last groot gedurende het bouwproces. De inzet van ICT zou dan ook niet meer weg te denken moeten zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Read more

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

see the case study

Events

Webinar | De leveranciersbonnen digitaal met Metacom Online

Als bouwbedrijf koop of huur je dagelijks veel in tijdens de uitvoering van een bouwproject. Of het nu gaat om personeel, materialen of materieel: de administratie van de externe bonnen kosten veel tijd. Zeker wanneer de inkopen nog  worden gedaan met een bonnenboekje.

Read more