0527 61 47 67
Send us an email
Support
Join newsletter

to overview

Eenvoudige en efficiënte urenregistratie op de bouwplaats

Op de bouwplaats worden de gewerkte uren vaak nog op papier bijgehouden. Aan het einde van de week wordt vervolgens al het papierwerk bij de administratie ingeleverd. Zij gaan vervolgens de urenbriefjes digitaal maken. De verwerkingstijd kan hierdoor zomaar oplopen tot één a twee weken. Bijsturen wordt hierdoor lastig. Urenregistratie wordt hierdoor nogal eens als vervelend en onnodig ervaren. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: het kan namelijk veel eenvoudiger.

Het is namelijk mogelijk om digitaal de uren te registeren via een tablet, smartphone of desktop. Dit biedt gemak voor iedereen.  Door mobiel de uren te registeren kunnen alle medewerkers, zowel op kantoor als op de bouwplaats, dagelijks of wekelijks hun uren invullen zonder tussenkomst van de administratie. Dit bespaart veel werk én het vermindert ook nog eens de kans op fouten.

Door uren digitaal te registreren heb je daarnaast ook veel sneller een actueel overzicht van de gewerkte uren op een specifieke afdeling of project. Zo kun je beter sturen op de inzet van capaciteit. Wanneer de urenregistratie verloopt via een werkbon, zal de doorlooptijd van het maken en versturen van een factuur ook nog eens worden ingekort.

Gemakkelijk overstappen van papier naar digitaal
De overstap naar digitale urenregistratie wordt vaak gezien als een lastige en tijdrovende klus. Toch is het automatiseren van het urenproces met Metacom Online heel eenvoudig. Met dit platform is het mogelijk om zelf een urenbriefje te maken, aanpassen en zelfs gebruikersspecifiek maken. Uiteraard kunnen wij dat ook voor je doen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de urenregistratie te integreren met Metacom, zodat bijvoorbeeld de facturering of verloning rechtstreeks wordt aangevuld met de uren die geregistreerd worden in Metacom online.

Er zijn dus veel redenen -en mogelijkheden- om aan de slag te gaan met het digitaliseren van je urenproces. Wil je meer eenvoud en efficiëntie? Dan is de urenregistratie een mooi proces om te beginnen met Metacom online.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Metacom online.

 

blog

5 redenen waarom je Next 2018 niet mag missen

Op dinsdag 13 november is het weer zo ver: Next 2018. Tijdens dit evenement laten wij je aan de hand van verschillende voorbeeldcases zien wat op dit moment mogelijk is op het vlak van digitaal bouwen. Heb je je nog niet aangemeld voor Next? Hierbij vijf redenen om dat wel te doen.

Read more

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

see the case study

Events

Webinar | Voorbereidingen voor calculeren op basis van een 3D model

In de eerdere webinar over de toepassingsmogelijkheden van een BIM-model en calculeren, hebben we aangegeven dat de werkmethode bepaald hoe je tot een calculatie komt. Maar wat is er nodig om een goede werkmethoden bibliotheek op te zetten?

Read more