0527 61 47 67
Send us an email
Support
Join newsletter

to overview

De voordelen van een app met de veiligheid van een ERP-systeem

In de afgelopen decennia hebben veel bouwbedrijven geïnvesteerd in bedrijfsinformatiesystemen met als doel om financiën en projecten beter onder controle te krijgen. De meeste bedrijven hebben dat nu min of meer voor elkaar. Deze bedrijfsinformatiesystemen kenmerken zich door een sterke gerichtheid op de betrouwbaarheid en volledigheid van cijfers en transacties. De administratie moet gewoon kloppen. Dergelijke systemen leggen een sterke nadruk op vaste processen en informatiestromen.

Kijken we naar de dagelijkse bouwpraktijk dan is er veel meer nodig. Er is behoefte aan allerlei extra functies die sterk gericht zijn op ondersteuning van de mensen op de werkvloer. Te denken valt aan allerlei registraties en processen die te maken hebben met kwalteitszorg, ondersteuning van de uitvoerder met extra informatievoorzieningen, accoderingsslagen etc. Het kenmerk van deze functies is dat ze in de loop van de tijd sterk kunnen veranderen. Of zelfs dat ze per opdrachtgever anders moeten zijn. Snelheid van aanpassen is hier het credo. Als bouwbedrijf wil je je opdrachtgever exact kunnen bedienen zoals zij dat wensen.

Deze extra functies en flexibiliteit kunnen wij nu bieden met Metacom apps. Metacom apps is een applicatieomgeving die geïntegreerd is met Metacom. Hiermee kunnen losse applicaties (apps) worden gemodelleerd op basis van informatie uit Metacom, aangevuld met extra gegevenscomponenten. De aldus gemodelleerde apps kunnen web-applicaties zijn of apps op smartphones of tablets.

De grote kracht van Metacom apps is dat op maat gemodelleerde functies beschikbaar komen die voor elk bedrijf specifiek aangepast of uitgebreid kunnen worden. De data die beschikbaar komt vindt altijd zijn plaats in Metacom. Metacom is en blijft dan ook de omgeving waar alle bedrijfskritische informatie bij elkaar komt in een veilige en betrouwbare omgeving. Voorbeelden van reeds gerealiseerde apps zijn Werkorder aansturing, Productie registratie, WKA en VAR afhandeling, Relatiebeheer, Opdracht fiattering, Kwaliteitsdocumenten en Materieelaanvragen.

Met Metacom apps bieden wij kortom Metacom gebruikers de mogelijkheid om op maat gemodelleerde functies te verkrijgen die geïntegreerd zijn met het betrouwbare en veilige bedrijfsinformatie systeem Metacom.

 

related blogs

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

We zijn niet gewend veel voor apps te betalen. En dat terwijl we ze wel graag gebruiken. Hoeveel heb jij er bijvoorbeeld op je mobiele telefoon? Ik dertig, waarvan ik ongeveer de helft regelmatig gebruik. Ze helpen me bijvoorbeeld effectiever te trainen, rekeningen op tijd te betalen en lekkere afhaalmaaltijden te vinden. Maar zou je de waarde van een app ook in geld kunnen uitdrukken?

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

Onder invloed van BIM veranderen werkprocessen en daarmee de werkzaamheden van allerlei mensen in de bouw. Calculatoren bijvoorbeeld. Hun specialistische kennis kan grotendeels worden vastgelegd in een receptenbibliotheek. Maar dat wil niet zeggen dat hun werk verloren gaat, het wordt volgens mij juist leuker!

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

Risicomanagement is een hot topic bij DB (FMO)-contracten. Want wat je precies tegenkomt tijdens de bouw, weet niemand. En hoe een gebouw over twintig jaar precies onderhouden wordt, al helemaal niet. Als je de risico’s en bijbehorende beheersmaatregelen eenmaal goed in kaart hebt gebracht, dan is risicomanagement, net als ieder ander werkproces, eenvoudig in te richten met een softwaretool.

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

Er bestaan nog steeds veel mythes en vooroordelen over Systems Engineering (=SE)​. SE zou alleen werken voor grootschalige en complexe systemen. De implementatie van de SE methodiek zou duur zijn en het opleiden en trainen van Systems Engineers zou veel te lang duren.

Events

Webinar | De leveranciersbonnen digitaal met Metacom Online

Als bouwbedrijf koop of huur je dagelijks veel in tijdens de uitvoering van een bouwproject. Of het nu gaat om personeel, materialen of materieel: de administratie van de externe bonnen kosten veel tijd. Zeker wanneer de inkopen nog  worden gedaan met een bonnenboekje.

Read more

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

see the case study

news

Bolkesteijn Infrastructuur B.V. slaat nieuwe weg in met Metacom+

Bolkesteijn Infrastructuur B.V. heeft een nieuwe weg ingeslagen door te kiezen voor Metacom+. Door te werken met het Metacom platform verwacht het Hoogeveense aannemersbedrijf vele efficiencyslagen te maken en klaar te zijn voor een digitale toekomst.

Read more