0527 61 47 67
Send us an email
Support
Join newsletter

to overview

Creëer je eigen blik op Metacom-informatie met portals

De robuuste, procesgerichte opzet van Metacom zorgt ervoor dat transacties in een logische volgorde geplaatst worden, zodat je vervolgens van een calculatie of offerte tot een betaalde factuur kunt komen. Maar geeft het ERP systeem jou wel een totaalbeeld?

In ERP systemen, zoals Metacom, hangt informatie aan verschillende procesonderdelen. Op iedere plaats in het proces kun je vervolgens de informatie terugvinden die van toepassing is op dat onderdeel. Hierdoor is informatie fragmentarisch beschikbaar, waardoor je niet altijd een totaalbeeld hebt. Vaak wordt er dan gegrepen naar alternatieve oplossingen of is men afhankelijk van de ‘vraagbaak’ binnen de organisatie.

Een voorbeeld: relaties
Laten we het concreter maken. Stel: je wilt alles over een relatie weten. Voor de contactgegevens ga je hiervoor in Metacom naar relatiebeheer. Wil je vervolgens informatie over het betalingsgedrag, dan ga je hiervoor naar debiteurenbeheer. In- en uitgaande correspondentie kun je vinden in het DMS (documentbeheer) en de lopende projecten bij projecten. Wil je daarnaast ook het verkoopproces monitoren, dan zul je hiervoor in de regel een CRM systeem hebben aangeschaft. Zoals je ziet, moet je nogal wat verschillende modules/ systemen langs om alles te weten te komen over een relatie. Uiteindelijk ben je wel geholpen, maar of dit handig is?

Iedereen overzicht op maat met portals
Zo zijn er nog vele andere situaties te bedenken waarbij informatie in Metacom op verschillende plaatsen wordt vastgelegd. Dit probleem kan echter eenvoudig worden opgelost. Door onze web-based portal platform (voorheen apps) rondom Metacom te plaatsen, kun je eenvoudig informatie uit de verschillende onderdelen uit Metacom via een portal beschikbaar stellen. Dit portal-platform is geïntegreerd met Metacom, zodat informatie over en weer altijd hetzelfde is.

Hierdoor is de waardevolle informatie uit Metacom in één klap voor iedereen online beschikbaar. Of het nu gaat om een portal voor relaties waar je jouw sales funnel in bijhoudt, aangevuld met financiële- en/of projectinformatie, of om metadata van materieelstukken die als materieelboek en planningskalender worden gepresenteerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Niet alles zelf bedenken
Om een vliegende start te maken, hebben wij alvast verschillende voorbeeld portals gemaakt. Deze kun je uiteraard naar eigen inzicht helemaal aanpassen naar jouw smaak. De volgende portals zijn nu al beschikbaar (met integratie naar Metacom);

  • Opdrachtgeversportal: CRM portal met alle benodigde functionaliteit en informatie over de opdrachtgever/ relaties.
  • Leveranciersportal: geeft inzicht in contracten, offertes en leveranciersbeoordelingen.
  • Materieelportal: materieelboek, onderhoudshistorie en planning.
  • Verklaringenportal: inzicht en bewaking van verklaringen.
  • Financiënportal: bijhouden en bewaken van budgetten en openstaande posten.
  • Projectenportal: overal inzicht in projecten, verslagen en contracten.

Wees creatief
Deze portals zijn volledig naar eigen inzicht uit te breiden en te veranderen. Daarnaast kun je eenvoudig zelf portals gaan creëren. In de Metacom portals zijn namelijk vele objecten (=informatieblokken) beschikbaar die een integratie hebben met Metacom. Deze objecten kun je geheel op jouw manier indelen en gebruiken zodat er een portal ontstaat die geheel aansluit op jouw behoefte. Want portals zijn mooi, maar sterven vaak in schoonheid omdat ze geen link hebben naar de ERP data in de backoffice. Met onze portals behoort dat probleem tot het verleden.

related blogs

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-title}

{relblog:rel-blog-en-intro}

events

Webinar | Automatisch installeren van VanMeijel producten

Bij VanMeijel willen we graag onze producten, zoals Metacom+, automatisch opleveren. Automatisch opleveren biedt vele voordelen voor de klant en voor ons.

Read more

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

see the case study

news

Het gemak van digitaal factureren

Dagelijks gaan bij bouwbedrijven talloze facturen de deur uit. Vaak loopt deze facturering nog via papier. Deze handmatige verwerking zorgt voor veel onnodig administratief werk. Waarom dus niet overstappen op digitaal factureren? Het is sneller, makkelijker en scheelt veel werk. Digitaal facturen wordt steeds meer de standaard. Ook Metacom ondersteunt deze oplossing.

Read more