0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief
Van Lenthe Dalfsen
case studies

Van Lenthe Dalfsen

‘In control’ met digitale werkbonnen

Daadkracht, daar staat Van Lenthe Dalfsen bekend om. Sinds begin 2021 vormt Harold van Lenthe samen met zijn broer Henk-Jan en Wouter Hulleman de nieuwe directie van het bedrijf. De afgelopen jaren is Van Lenthe Dalfsen behoorlijk gegroeid: dat vraagt om een andere bedrijfsaanpak. 

Hoe kunnen we intern in control komen met het bedrijf? Deze vraag gaat hand in hand met digitalisering. Vanuit daar is Van Lenthe Dalfsen samen met VanMeijel gaan kijken naar optimalisatie en verbeterslagen met automatisering. Aan de hand van een strategiesessie is VanMeijel met het familiebedrijf om tafel gegaan om inzicht te creëren in de te optimaliseren elementen van het bedrijfsproces. Welke resultaten wil je de komende tijd bereiken? Hoe kan digitalisering hierbij helpen? 

Eén van de gedigitaliseerde processen is de werkbon. Voorheen werden de werkbonnen geprint en meegegeven aan de machinist. Vanaf dat moment was het niet inzichtelijk waar de bon was. Dankzij Metacom Online heeft Van Lenthe Dalfsen realtime inzichtelijk waar de bon zich bevindt en wat de status is. De machinist heeft alles digitaal inzichtelijk op zijn smartphone. Dit werkte zo eenvoudig, dat 60-jarige uitvoerders binnen van Lenthe Dalfsen elkaar overtuigen van de digitale werkwijze. 

 

Van Lenthe Dalfsen

Industrie: Bouwnijverheid

Branche: GWW

Website: https://www.vanlenthedalfsen.nl/

In het kort:

Graven, boren, karren, kiepen, plannen en realistisch adviseren: het zit in de genen van Van Lenthe Dalfsen. Het familiebedrijf verzet al meer dan 70 jaar werk in de grond-, weg- en waterbouw. De wil om altijd te ontwikkelen en vernieuwen is de motor van het bedrijf. Bij Van Lenthe Dalfsen werken ±60 medewerkers.

Deel via:

quote by: Harold van Lenthe, algemeen directeur Van Lenthe Dalfsen

“De digitale werkbon biedt gemak voor de machinist, de uitvoerder en de administratie. In mijn zienswijze is dat een win-win-win situatie. ”

Harold van Lenthe, algemeen directeur Van Lenthe Dalfsen

Ook werken met digitale werkbonnen?

Maak een afspraak met ons voor een digitale ontmoeting.

blog

header-blog-IFA.png

Minimaliseer bedrijfsgrenzen met IFA Online

“Niemand is een eiland door zichzelf omsloten”, zo dichtte John Donne in de zeventiende eeuw. Een universele waarheid die niet alleen geldt voor mensen, maar ook voor organisaties, zoals bouwbedrijven. Ook bouwbedrijven staan nooit op zichzelf, er zijn altijd en op elk niveau verbindingen met opdrachtgevers, leveranciers en overheidsinstanties. Zo heeft bijvoorbeeld de crediteurenadministratie te maken met crediteuren die willen weten wat de status is van hun openstaande inkoopfacturen. Wij hebben een oplossing die hierbij helpt: IFA Online.

Lees verder

Evenementen

nieuws

Header_GWWmagazine

Bouwen kan simpeler met digitalisering, standaardisering en integratie | GWW Magazine

Bouwen is best complex. Als bouwbedrijf in de grond-, weg-, waterbouw branche wil je faalkosten reduceren, inzicht en grip hebben op je projecten en efficiënter werken. Al een hele uitdaging op zich. Maar daarnaast zorgen maatschappelijke uitdagingen als de coronacrisis, de PFAS- en stikstofcrisis, de energietransitie, het aanhoudend personeelstekort en de noodzaak om duurzaam en circulair te bouwen voor nóg meer uitdagingen. Maar bouwen kan simpeler, volgens Theo van Meijel, directeur bij VanMeijel Automatisering.

Lees verder